Εντονότατες αντιπαραθέσεις ιατρών αλλά και κληρικών

Εντονότατες αντιπαραθέσεις ιατρών αλλά και κληρικών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άκαρπη προσπάθεια μεταμόσχευσης ήπατος στον Αρχιεπίσκοπο και η επιδείνωση της υγείας του ανέδειξαν και πάλι δύο συγκρούσεις που μετά την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ γιατρών για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος του ασθενούς βγήκαν στο προσκήνιο. «Νυστερομαχίες» άνευ προηγουμένου, συνοδευόμενες από λεπτομέρειες του ιατρικού φακέλου του Αρχιεπισκόπου, κυριάρχησαν για μέρες κυρίως στα τηλεπαράθυρα. Ενας απίστευτος κανιβαλισμός, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις ενθαρρύνθηκε και από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ασθενούς. Σε μια περίπτωση μάλιστα λαϊκός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου που ήταν απόλυτα ενημερωμένος για την κατάστασή του, φέρεται να ζήτησε από δημοσιογράφο να θέσει ερώτημα στον κ. Τζάκη αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς μετά τη διάγνωση των μεταστάσεων. Η μεταμόσχευση ήταν η μόνη δυνατή επιλογή για τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε ο κ. Τζάκης από τις ΗΠΑ απαντώντας στους Ελληνες συναδέλφους του.

Ταυτόχρονα στην επιφάνεια ήρθαν και οι παρασκηνιακές συζητήσεις για τη διαδοχή του Χριστόδουλου. «Είναι πολύ φυσικό να ξεκινήσει η συζήτηση για διαδοχή από την στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος νοσεί από μια ασθένεια η οποία δεν είναι ιάσιμη. Θα παραταθεί η ζωή του όσο θέλει ο Θεός, αλλά δεν υπάρχει ελπίδα διαιώνισης, δηλαδή δεν μπορεί να παραμείνουν τα πράγματα σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας. «Θα περιμένουμε τις εξελίξεις που είναι ραγδαίες. Οταν έχουμε μία τέτοια έκβαση δεν περιμένεις την τελευταία στιγμή για να προετοιμαστείς. Οι χήρες βάζουν την πλερέζα πριν ετοιμαστεί…», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος, προκαλώντας την ενόχληση άλλων μητροπολιτών. Ωστόσο όλοι γνώριζαν πως ορισμένοι εκ των επίδοξων διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού θρόνου είχαν ξεκινήσει τις μυστικές επαφές για την σύμπηξη συμμαχιών σχεδόν από τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας του Χριστόδουλου στο Αρεταίειο.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διαδοχολογία, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τον ενθάρρυναν να παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να δηλώσει «παρών». Κίνηση που προκάλεσε διάσταση απόψεων και αντιπαραθέσεις στο κατακερματισμένο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. «Εφόσον ο άνθρωπος είναι εν ζωή και αγωνίζεται δεν είναι σωστό να συζητούμε για θέματα διαδοχής» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο Χριστόδουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή