Μάχη στήθος με στήθος για την προεδρία Κύπρου

Μάχη στήθος με στήθος για την προεδρία Κύπρου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο, εν όψει των εκλογών για ανάδειξη Προέδρου, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται στις 17 Φεβρουαρίου. Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, βρίσκονται πολύ κοντά, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων για το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε προχθές στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Τάσσος Παπαδόπουλος λαμβάνει ποσοστό 30,5%, ο Ιωάννης Κασουλίδης 30,1% και ο Δημήτρης Χριστόφιας 30%. Για το δεύτερο γύρο ο Παπαδόπουλος υπερέχει έναντι των άλλων δύο, ενώ ο Χριστόφιας υπερέχει του Κασουλίδη σε μεταξύ τους αναμέτρηση. Σε έτερη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στη «Σημερινή», ο Τάσσος Παπαδόπουλος λαμβάνει 33,2%, ο Δ. Χριστόφιας 32,4% και ο Ι. Κασουλίδης 29,9%. Στο δεύτερο γύρο ο Χριστόφιας υπερτερεί έναντι των δύο αντιπάλων του, ενώ σε ενδεχόμενη αναμέτρηση Παπαδόπουλου – Κασουλίδη, υπερέχει ο νυν Πρόεδρος. Ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική ηγεσία. Το πρωί συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Εξερχόμενος, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στην Τουρκία και συζήτησαν το Κυπριακό. Το καλύτερο παράθυρο ευκαιρίας που προσφέρεται για νέα διαδικασία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού είναι αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, τόνισε. Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, τη γ. γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια και την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Το Πατριαρχείο

Εν τω μεταξύ, στο πεδίο των ελληνοτουρκικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αλί Μπαμπατσάν, με δηλώσεις ενίσχυσε τις εντυπώσεις ότι η Τουρκία ενδεχομένως μεταβάλλει τη στάση της σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Εξετάζοντάς το μακροπρόθεσμα, ίσως είναι ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να υιοθετήσουμε νέα οπτική και δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή