Με υπεράκτιες οι μίζες Siemens σε κόμματα

Με υπεράκτιες οι μίζες Siemens σε κόμματα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο υπεράκτιες (offshore) εταιρείες, μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρήματα για «μίζες» προς ελληνικά πολιτικά κόμματα και αξιωματούχους του ΟΤΕ κατά την περίοδο 2001 – 2005, κατονομάζει το πρώην στέλεχος της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ.

Σε κατάθεσή του στις 17 Νοεμβρίου 2006, η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ, ο κ. Σίκατσεκ ανέφερε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής Siemens κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος διαχειριζόταν 1 – 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέσω της εταιρείας «Πλέισντ Μπλου Κορπορέισον» και ενός λογαριασμού της ΑΒΝ-ΑΜRΟ στο Μονακό και προσθέτει ότι άλλα 2 – 3 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν για το πρόγραμμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω της εταιρείας «Φέργουεϊς».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Σίκατσεκ, ο οποίος έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με τις ανακριτικές αρχές, μιλάει για «μίζες» στα υπουργεία Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού και αναφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή