Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος

Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους βασικούς άξονες της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με κεντρική καινοτομία τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών για τη συγκέντρωση αποθεματικών, που θα ενισχύσουν το σύστημα μετά το 2019. Πηγές χρηματοδότησης του Ταμείου θα είναι το 10% του κοινωνικού πόρου, το 10% των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και το 1/25 (ένα εικοστό πέμπτο) των ετήσιων εσόδων από τον ΦΠΑ.

Η δρομολόγηση της αλλαγής του ασφαλιστικού επαναφέρει, μετά μεγάλο διάστημα, την πολιτική στο προσκήνιο, προοιωνίζεται όμως σφοδρές συγκρούσεις εντός και εκτός Βουλής. Ηδη οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, απέρριψαν συλλήβδην τις προτάσεις της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να αντιτείνει ότι «θα προχωρήσει με το όποιο πολιτικό κόστος» προς όφελος των πολλών.

Η χθεσινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών επεκτάθηκε και στο κλίμα σκανδαλολογίας των τελευταίων εβδομάδων. Ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, αλλά και δεν σπεύδω να καταδικάσω κανέναν χωρίς να φτάσει στο τέλος της η διερεύνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή