Ερχεται ο Νίμιτς, η Ελλάδα έτοιμη για βέτο

Ερχεται ο Νίμιτς, η Ελλάδα έτοιμη για βέτο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας περιέλθει σε δύσκολη θέση η Αθήνα, αναμένει αύριο τον μεσολαβητή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς, αποφασισμένη να απορρίψει τις προτάσεις του και να θέσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εφόσον αυτές οι προτάσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίμιτς θεωρεί ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων στις διμερείς σχέσεις τους με άλλα κράτη, όπως επιμένει η Αθήνα.

Τη στιγμή που οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις των Αμερικανών με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ δεν έχουν καταφέρει να άρουν το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τζορτζ Μπους πατρός, Μπρεντ Σκόουκροφτ, με συνέντευξή του στην «Κ», παροτρύνει την πρώην βοηθό του, Κοντολίζα Ράις, να πιέσει τα Σκόπια να αποδεχθούν ως συμβιβαστική ονομασία το «Νέα Μακεδονία».

Ως γνωστόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν εφικτή μια σύνθετη ονομασία για διεθνή χρήση μόνο, ενώ η Ελλάδα επιμένει η ονομασία αυτή να ισχύει και στις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή