Αδιαλλαξία των Σκοπίων πριν από τις συνομιλίες

Αδιαλλαξία των Σκοπίων πριν από τις συνομιλίες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα η διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με τους εκπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων να εκκινούν εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς υπό την πίεση των ΗΠΑ, που επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται προετοιμασμένη να συναντήσει τείχος αδιαλλαξίας από την ΠΓΔΜ. Η Αθήνα δεν θεωρεί τυχαία χθεσινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, που προεξοφλούν ότι ο πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ θα απορρίψει όλες τις ονομασίες που έχουν προταθεί. Παράλληλα, την κυβέρνηση προβληματίζει το ενδεχόμενο η τελική πρόταση Νίμιτς να έχει τον χαρακτήρα συνολικής αποδοχής ή απόρριψης από τα δύο μέρη. Ετσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε χθες ότι η Ελλάδα επιθυμεί μεν τη λύση, αλλά διαθέτει και το δικαίωμα του βέτο στο ΝΑΤΟ.

Στο εσωτερικό μέτωπο, όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ αποθαρρύνουν τις ακραίες αντιδράσεις, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέρριψε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή