Τέσσερα νομοσχέδια για τη Δικαιοσύνη

Τέσσερα νομοσχέδια για τη Δικαιοσύνη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που θωρακίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών, αντιμετωπίζουν φαινόμενα διαφθοράς στον πολιτικό βίο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνουν τις διοικητικές δίκες και βελτιώνουν τη δικαστική συνεργασία με άλλα κράτη για την εξάλειψη του οργανωμένου εγκλήματος, πήραν χθες την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στον πολιτικό βίο επιχειρείται με ρυθμίσεις που αφορούν εκτός από τους βουλευτές, σε στελέχη των ΔΕΚΟ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νομάρχες, δημάρχους), πολυεθνικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. «Είναι ένα νομοσχέδιο επίκαιρο, που προβλέπει ότι όσοι πολιτικοί, τυχόν ενέχονται σε κάποια δωροδοκία ή κρούσμα διαφθοράς, να υφίστανται, με τις ίδιες προϋποθέσεις, τις ίδιες κυρώσεις και ποινές, που έχουν οι κοινοί πολίτες» είπε ο κ. Χατζηγάκης.

Με βάση το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα οικοδόμησης νέων φυλακών και δικαστηρίων και η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στα σωφρονιστικά καταστήματα. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά το απόρρητο των επικοινωνιών, ενώ με διατάξεις του διασφαλίζεται και «το ιδιωτικό δικαίωμα, στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Σε ό, τι αφορά τέλος, το νομοσχέδιο για τη Eurojust, ένα μεγάλο Οργανισμό, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνεργασία με όλες τις χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται το οργανωμένο έγκλημα και όλες οι παραβατικές πράξεις, βελτιώνονται οι δικαστικές συνεργασίες ανάμεσα στα κράτη. Ερωτηθείς ο υπουργός για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, τόνισε ότι «είναι ένας έγκριτος νομικός και δεν χρειάζεται άλλη ετεροϋποστήριξη το έργο του είναι σαφές, ευκρινές και μιλάει μόνο του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή