Διαχωριστικές γραμμές Τσίπρα

Διαχωριστικές γραμμές Τσίπρα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας έθεσε, όπως αναμενόταν, διαχωριστικές γραμμές στις σχέσεις του ΣΥΝ με τη Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζοντας πως, με δεδομένους τους σημερινούς πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς, μόνο «κοινή αντιπολιτευτική δράση σε όλα τα μεγάλα και ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα» μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ των δύο. Απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αλ. Τσίπρας σχολίασε πως «ο ΣΥΝ επιχειρεί να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ τους αντιλαμβάνεται ως δεδομένους». Ενισχύοντας μάλιστα το επιχείρημά του, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως τον ΣΥΝ «δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την κρίση του πολιτικού συστήματος. Τον ενδιαφέρει να δοθεί λύση αριστερής διακυβέρνησης που θα ανατρέπει το σημερινό πλαίσιο εξουσίας». Κλείνοντας δε την ομιλία του, ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βήματος στον ΣΥΝ, εκτιμώντας πως «ανοίγεται νέος κύκλος ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ».

Ο κ. Ζαγορίτης

Μια «κομψή» παραίνεση στο ΠΑΣΟΚ για αυστηρό έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά «χωρίς ακρότητες, ύβρεις και οξύτητα» απηύθυνε από το βήμα του Συνεδρίου ο εκπροσωπών τη Ν.Δ. κ. Λευτ. Ζαγορίτης. Ο γραμματέας της Ρηγίλλης επικαλέστηκε την απαίτηση των πολιτών «για ουσιαστικό, αξιόπιστο και ειλικρινή πολιτικό λόγο», τονίζοντας με νόημα ότι ο κόσμος αποστρέφεται «τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα πυροτεχνήματα, τις άναρθρες κραυγές, τις υπερβολές και την ισοπέδωση των πάντων».

Μεταφέροντας τις ευχές του πρωθυπουργού για «καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου», αίσθηση προκάλεσε, επίσης, ότι ο κ. Ζαγορίτης φωτογράφισε τα εξωθεσμικά κέντρα, που όπως είπε «προσπαθούν εκούσια ή ακούσια να απαξιώσουν το πολιτικό σύστημα για να υπηρετήσουν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα συμφέροντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή