Μετ’ εμποδίων η αποκομιδή απορριμμάτων

Μετ’ εμποδίων η αποκομιδή απορριμμάτων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων και με μικροσυμπλοκές άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων κυρίως από τον Δήμο της Αθήνας, αφού η ΠΟΕ-ΟΤΑ «επέτρεψε» να προσεγγίσει τη χωματερή της Φυλής ο διπλάσιος -απ’ ό,τι ίσχυε τις προηγούμενες ημέρες της απεργίας- αριθμός απορριμματοφόρων. Ετσι, και μετά την απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ (ομοσπονδία που ελέγχει το 90% των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας και το 10% σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας) να προβεί σε λύση της απεργίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, κάλεσε… ενισχύσεις, δημιουργώντας ισχυρό κλοιό γύρω από τις εισόδους της χωματερής προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο απορριμματοφόρων. Επιτόπου έσπευσαν ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς και εισαγγελικές αρχές. Αργά το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ (Δήμοι – Κοινότητες Αττικής) Νίκος Χιωτάκης. Στη συνάντηση αποφασίστηκε αρχικώς να εισέρχονται στη χωματερή όσα απορριμματοφόρα πήγαιναν και τις προηγούμενες ημέρες (δηλαδή 20 απορριμματοφόρα από τον Δήμο της Αθήνας και ένα από κάθε δήμο του Λεκανοπεδίου που συνεργάζεται με τον ΕΣΔΚΝΑ). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όμως, άρχισαν φορτηγά του Δήμου Αθηναίων να «πιέζουν» τον κλοιό των απεργών προκειμένου να τον διασπάσουν και να αποθέσουν απορρίμματα στη χωματερή. Εγιναν επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας οδηγός και να προκληθούν φθορές σε οχήματα του δήμου.

«Ομηρία»

Αλλη εστία μικροσυμπλοκών υπήρξε και στον χώρο του Βοτανικού (εκεί που θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού), όπου ο δήμος είχε νοικιάσει 16 μεγάλα κοντέινερ, περιεκτικότητας 16 τόνων έκαστο, για να τα χρησιμοποιήσει τις ημέρες της απεργίας. Και εκεί, οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρεμπόδισαν την κίνηση των απορριμματοφόρων.

Η μεταφορά απορριμμάτων στη χωματερή άρχισε εκ νέου χθες το πρωί, καθώς τα μέτρα περιφρούρησης είχαν χαλαρώσει, ωστόσο αναμενόταν να ενισχυθούν πάλι τη νύχτα. «Βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας», δήλωσε στην «Κ» ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Δημόπουλος. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, για να καθαρίσει η πόλη από τον τεράστιο όγκο απορριμμάτων απαιτούνται πολλές ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή