Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να βρει στίγμα

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να βρει στίγμα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τελευταίο, και ως εκ τούτου ιδιαίτερα κρίσιμο τεστ για την περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ, που κινείται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης στις δημοσκοπήσεις, χαρακτηρίζεται το διάστημα αμέσως μετά το 8ο Συνέδριο, η αυλαία του οποίου έπεσε χθες. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται πλέον αποφασισμένος να κινηθεί ενωτικά. Επίσης, το κλίμα στις εργασίες του Συνεδρίου σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την πολεμική ατμόσφαιρα της πρόσφατης εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία, και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υιοθετεί τακτική «χαμηλής πτήσης».

Είναι προφανές ότι, υπό την πίεση της συνεχούς ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αντιλαμβάνονται πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διατήρηση του ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτικού πόλου εξουσίας. Πάντως, οι προοπτικές ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από τις επικείμενες επιλογές του κ. Παπανδρέου για τη νέα ανθρωπογεωγραφία της Χαριλάου Τρικούπη, που ο ίδιος διαμηνύει ότι θα χαρακτηρίζεται από «ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει την ανάδειξη νέου γραμματέα, με τα ονόματα των κ.κ. Αννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση να συζητούνται μετ’ επιτάσεως. Επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο στο Πολιτικό Συμβούλιο να μετέχουν νέα στελέχη χωρίς κυβερνητικό παρελθόν, ενώ στους «βαρώνους» του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβανομένου του κ. Βενιζέλου, το πιθανότερο είναι να ανατεθούν ρόλοι στο Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή