Βέτο εναντίον της παραγωγής ολυμπιακών μεταλλίων

Βέτο εναντίον της παραγωγής ολυμπιακών μεταλλίων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς ανατροπή της πολιτικής της τελευταίας δεκαπενταετίας, που είχε ως στόχο την «πάση θυσία» διασφάλιση μεταλλίων και διακρίσεων στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οδηγεί το σκάνδαλο ντόπινγκ στην άρση βαρών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να υπογράμμισε χθες πως «κόβουμε τον ομφάλιο λώρο, θέλουμε καθαρό αθλητισμό και αρνούμαστε τη λογική «άρτος και θεάματα»». Παράλληλα, έδωσε εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει άμεσα στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να κατασταλεί το φαινόμενο της φαρμακοδιέγερσης στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τροπολογία που θα κατατεθεί εντός δεκαημέρου στη Βουλή, θα προβλέπεται μετατροπή των αδικημάτων των σχετικών με το ντόπινγκ σε κακουργήματα, περιορισμός των προνομίων των ολυμπιονικών και αυστηρότερος έλεγχος των κονδυλίων προς τις ομοσπονδίες για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών.

Εντός των προσεχών 15 ημερών αναμένεται εξάλλου να αρχίσει να καλεί υπόπτους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Χθες κατέθεσαν δύο αρσιβαρίστες, που δεν είχαν βρεθεί θετικοί, και προσέφεραν στήριξη στον προπονητή τους Χρήστο Ιακώβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή