ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ

«Δεν συμμεριζόμαστε αγωγές κατά πολιτικών αρχηγών»

Αποστάσεις από τις αγωγές που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα και του τηλεοπτικού σταθμού Star τήρησε χθες η κυβέρνηση, απορρίπτοντας πάντως οποιονδήποτε υπαινιγμό για παράνομη συναλλαγή περί τις μετοχές του ΟΤΕ. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος αρνήθηκε χθες να σχολιάσει τις πράξεις οιουδήποτε πολίτη «εφόσον κινούνται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων» για να προσθέσει, πάντως, ότι «το δικαίωμα της ελεύθερης άποψης είτε δημοσιογράφων, είτε πολιτικών, είτε πολιτών δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Εμείς πάντως δεν συμμεριζόμαστε να καταθέτει κανείς αγωγή σε πολιτικό αρχηγό επειδή ασκεί πολιτική κριτική», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αντώναρος επισήμανε ότι η αγορά μετοχών που κατείχε η MIG έγινε από την ελεύθερη αγορά και ότι ήταν η ίδια η κυβέρνηση που έθεσε όριο στο ποσοστό που θα μπορούσε να αποκτήσει κανείς με επιθετική εξαγορά.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΣΟΚ

Καταμερισμός αρμοδιοτήτων

Τις αντιπολιτευτικές αρμοδιότητες που θα έχουν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε χθες με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Γ. Παπανδρέου. Στον Ευ. Βενιζέλο ανέθεσε τους πολύ σημαντικούς τομείς των Μορφωτικών Υποθέσεων, της Δημόσιας Διοίκησης και της Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, στον Θ. Πάγκαλο τα επίσης κρίσιμα χαρτοφυλάκια της Εθνικής Αμυνας, των Εξωτερικών και των Οικονομικών Υποθέσεων και στο Χρ. Παπουτσή τις αρμοδιότητες που έχουν οι Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ατέλεια διοδίων ξανά

Με νομοθετική ρύθμιση θα επανέλθει η ατέλεια στη διέλευση διοδίων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και τους αναπήρους και τα θύματα πολέμου. Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλη. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε η σχετική πρόβλεψη στις συμφωνίες με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες, αλλά ήδη το μέτρο υλοποιείται και σύντομα θα κατοχυρωθεί και νομοθετικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Χωρίς μαθήματα τη Δευτέρα

Δεν θα γίνουν μαθήματα τη Δευτέρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς οι πανεπιστημιακοί του ιδρύματος θα απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται διότι τη νύχτα της Τετάρτης 9 Απριλίου άγνωστοι παραβίασαν, έκαναν βανδαλισμούς σε γραφεία και έκλεψαν εξοπλισμό στο πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή