Μετωπική για ΟΤΕ στη Βουλή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαχρονική κόντρα για την οικονομία με αρκετή παρελθοντολογία, οξείς και προσωπικούς τόνους αντιπαράθεσης, αλλά επαναλαμβανόμενη εν πολλοίς επιχειρηματολογία, δεν έδωσε είδηση στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Κατά τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή η μόνη απάντηση στα προβλήματα είναι οι μεταρρυθμίσεις, «που οδηγούν από την ευχή στο αποτέλεσμα». Από την πρώτη κιόλας φράση του επιτέθηκε στον κ. Γ. Παπανδρέου, αποδίδοντάς του εύκολο και ανέξοδο λαϊκισμό, άρνηση αναγνώρισης των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας και έγνοια μόνον για κομματικό ανταγωνισμό στον χώρο της αντιπολίτευσης. «Γνώμονάς σας είναι μόνον η εξυπηρέτηση συμφερόντων έναντι του δημοσίου συμφέροντος», ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου.

Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το θέμα του ΟΤΕ και των λιμανιών, αλλά και η κατάσταση των δανειοληπτών και των τραπεζών. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για ενίσχυση του ΟΤΕ και κατέθεσε τόσο το εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 2004, όσο και τον προϋπολογισμό του 2001, όπου υπήρχε αναφορά «στην ανάγκη διερεύνησης της διεθνούς αγοράς, με στόχο την εξεύρεση διεθνούς τηλεπικοινωνιακού φορέα, στρατηγικού συμμάχου για τον ΟΤΕ». «Παριστάνετε τους επαναστάτες για τις πολιτικές που οι ίδιοι προωθούσατε», είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ. «Αλλο σύμπραξη και άλλο παράδοση της διοίκησης», απάντησε ο κ. Παπανδρέου, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τον ΟΤΕ σε θυγατρική ξένου ανταγωνιστή. Μίλησε επίσης για σκάνδαλο και εμφανή περίπτωση απιστίας, ενώ ο κ. Καραμανλής του ανταπέδωσε ότι συμπεριφέρεται με ακραίο τριτοκοσμικό λαϊκισμό, όταν απειλεί ξένοι επενδυτές να μην εμπλακούν σε μεγάλες υποδομές των ΔΕΚΟ.

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρέθηκε και ο κ. Γ. Βγενόπουλος. Ο κ. Παπανδρέου τον χαρακτήρισε «σερίφη», ενώ ο αφορισμός του, ότι είναι πρόθυμος να αποποιηθεί τη βουλευτική του ασυλία αν είναι να τον μηνύσει ο πρόεδρος της MIG, προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «Καζαμπλάνκα, αλήτες και κομπιναδόρους». Μόνη που απείχε από τους χαρακτηρισμούς ήταν η κ. Αλέκα Παπαρήγα: «Εγώ δεν θα βρίσω ούτε τον Βγενόπουλο ούτε τον Λάτση. Είναι μοντέρνοι, σύγχρονοι καπιταλιστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή