Παπανδρέου: «Σκάνδαλο και απιστία»

Παπανδρέου: «Σκάνδαλο και απιστία»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετωπικά επέλεξε να συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γ. Παπανδρέου στη σχετική με την Οικονομία συζήτηση στη Βουλή. Πέραν, όμως, της κριτικής, υπέβαλε και πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για το δανεισμό και τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς τις Τράπεζες. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Οικονομίας δεσμεύθηκε να μελετήσει τις προτάσεις αυτές.

«Πρώτον, να καταργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις που ακυρώνουν στην πράξη τη διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ», άρχισε να λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Δεύτερον, να προωθηθούν ρυθμίσεις που θα επιβάλλουν ότι δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο, σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική. Τρίτον, να θεσπιστεί ότι η συνολική οφειλή δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο ενός δανείου. Τέταρτον, να βάλουμε τέλος στην ασύμμετρη προσαρμογή των επιτοκίων των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών. Και πέμπτον, να προβλεφθούν διαδικασίες ώστε οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να μπορούν να επιμηκύνουν τη διάρκεια αποπληρωμής χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο θέματα: Από τη μια στο φαινόμενο της φτώχειας που όπως υποστήριξε κάνει πλέον πολύ συχνή την εμφάνισή του στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής ένα DVD με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και εμφανίζει ηλικιωμένους να μαζεύουν σε μια λαϊκή, στο δρόμο, λαχανικά.

Από την άλλη, σε συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων: «Για σας το κράτος είναι ένα εργαλείο εξουσίας πολιτικής και οικονομικής ισχύος, δίαυλος για διευθέτηση πελατειακών εξυπηρετήσεων. Γι’ αυτό και προωθείτε μια οικονομική πολιτική χωρίς αρχές και κανόνες, με αποτέλεσμα να ωφελούνται συστηματικά οι ισχυροί και εκλεκτοί», τόνισε. Για να συμπληρώσει: «Εσείς διαπαιδαγωγήσατε κάποιους επιχειρηματίες ότι μπορούν να αποφασίζουν και να διατάζουν στη χώρα μας. Τους προσφέρατε κάθε προνόμιο για αθέμιτη συνεργασία με αντάλλαγμα τη στήριξή τους. Η σημερινή κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι εξόχως πολιτική, είναι μια αιχμαλωσία της πολιτικής ζωής στα ισχυρά συμφέροντα, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή