Στο Εφετείο σήμερα το βιβλίο Πλεύρη

Στο Εφετείο σήμερα το βιβλίο Πλεύρη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το βιβλίον μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απλή απόδειξις, ότι εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε διά την ηθικήν των, διά την θρησκείαν των, διά τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».

Κ. Πλεύρης «Οι Εβραίοι: Ολη η αλήθεια» σ. 583

Πρόκειται για μια από τις πιο ήπιες διατυπώσεις που συναντάει κανείς στο βιβλίο του κ. Κ. Πλεύρη για το οποίο δικάζεται και πάλι σήμερα ύστερα από έφεση, που άσκησε ο ίδιος κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ο κ. Κ. Πλεύρης καταδικάστηκε (3, 4,13 Δεκεμβρίου 2007) σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο επειδή «δημοσίως, διά του Τύπου, με πρόθεση, προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπων και ομάδων προσώπων, εκ μόνου του λόγου της φυλετικής και εθνικής καταγωγής αυτών, ενώ εξέφρασε και ιδέες προσβλητικές κατά ομάδας προσώπων λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής των και δη των Εβραίων γενικώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κ. Πλεύρης παραπέμφθηκε την περασμένη άνοιξη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο μετά από βούλευμα του εισαγγελέα κ. Σπύρου Μουζακίτη.

Προσφάτως, ο κ. Κ. Πλεύρης ήρθε στη δημοσιότητα και για δύο ακόμη λόγους: για την «απόσυρση» βιβλίου της Ερσης Σωτηροπούλου από τις σχολικές βιβλιοθήκες (ύστερα από προσφυγή του κ. Πλεύρη) και επειδή ο συνήγορός του στον πρώτο βαθμό κ. Μπαλέρμπας έχει εμπλακεί στην υπόθεση Ζαχόπουλου (κατηγορείται μαζί με τον συνάδελφό του κ. Κουτελίδα από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού για εκβιασμό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή