«Απευθυνόταν στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων»

«Απευθυνόταν στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λογαριάζουμε τους εαυτούς μας τυχερούς που σε συναντήσαμε στη ζωή μας». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την εισαγωγική του ομιλία για την ιστορική διαδρομή του Λεωνίδα Κύρκου, ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γ. Βούλγαρης. Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς, η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του Λεωνίδα Κύρκου ήταν από κάθε άποψη ιδιαιτέρως φορτισμένη συγκινησιακά και ενδεικτική της αναγνώρισης που χαίρει η προσωπικότητά του από το σύνολο του φάσματος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Ως δυνατή μουσική

Ο Γ. Βούλγαρης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Λεωνίδα Κύρκου στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, στη θέλησή του για ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, στους αγώνες του για τις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και στην επιρροή που άσκησε ο υψηλός του πολιτικός πολιτισμός. Κάνοντας μάλιστα αναφορά στους μεγάλους απόντες της βραδιάς, ο κ. Βούλγαρης παρομοίασε τον Λεωνίδα Κύρκο με τη δυνατή μουσική, τη στιγμή που παρομοίαζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τη δωρικότητα και τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη σαγήνη. «Ο Λεωνίδας Κύρκος απευθυνόταν πάντα στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων» τόνισε ο κ. Βούλγαρης, για να προσθέσει πως τα ζητήματα που έθεσε ο Κύρκος ερμηνεύονται και σήμερα ως καλέσματα πολιτικής, πνευματικής και ηθικής εγρήγορσης.

Η αναγνώριση της συμβολής του Λεωνίδα Κύρκου στα πολιτικά πράγματα της χώρας εκφράστηκε τόσο με την παρουσία στο Παλλάς -εκτός των συντρόφων, συναγωνιστών, φίλων, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- του συνόλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος της χώρας, όσο και με το παρατεταμένο χειροκρότημα που υποδέχθηκαν τον ίδιο τον Λεωνίδα Κύρκο στο βήμα της εκδήλωσης.

Πέραν των βασικών ομιλητών, στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τ. Τζανετάκης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος, η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς Μ. Γλέζος, Τ. Μπενάς και Κ. Φιλίνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη, Μιλένα Αποστολάκη και οι κ. Θ. Πάγκαλος, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Βερελής, Ν. Μπίστης καθώς και οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Γιαννίτσης και Ν. Χριστοδουλάκης. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι κ. Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και μεγάλος αριθμός απλών ανθρώπων, φίλων και συνοδοιπόρων του Λεωνίδα Κύρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή