Ιδιαιτερως

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηστήσιμος Πέτρος

Στο κλίμα των ημερών το σχόλιο γαλάζιου, στο ερώτημα γιατί δεν «φαγώθηκε» ο Πέτρος Τατούλης. «Αγιες ημέρες, νηστεύουμε» απάντησε, «αλλά από Δευτέρα μπορούμε να αρτυθούμε». Πριν σπεύσετε, πάντως, να καταλήξετε σε συμπεράσματά, σας λέω ότι στη Νέα Δημοκρατία απεργάζονται και «σχέδιο β΄» για τον γαλάζιο αντάρτη. Να μην επανέλθει, άμεσα, ο Κ. Κουκοδήμος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., ώστε ο Π.Τατούλης να πρέπει να αναλάβει το κόστος των πράξεών του. Και ο Αρκάς βουλευτής θα προκληθεί γι’ αυτό. Αν θέλει, να ρίξει την κυβέρνηση ή να παραιτηθεί της έδρας.

Οταν καείς στον Ζαχόπουλο…

Πυρ και μανία μαθαίνω ότι είναι, πασχαλιάτικα, υπουργοί και βουλευτές της περιφέρειας με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Μη σπεύσετε να σκεφτείτε ότι ευθύνεται το μεγαλοαστικό ύφος του κ. Λιάπη, αλλά η λαϊκή ρήση «όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι». Ως κατάλοιπο της υπόθεσης Ζαχόπουλου και της… συμβασιούχου κ. Τσέκου, ο κ. Λιάπης όχι μόνον δεν ανανέωσε τις συμβάσεις όσων εργάζονταν στο υπουργείο, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη των συμβασιούχων που απαιτούνται για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων. Ο Μάιος πλησιάζει μαζί με τα πρώτα γκρουπ αλλοδαπών, η ημέρα έχει «μεγαλώσει», όμως οι αρχαιολογικοί χώροι «κλειδώνουν» στις 15.00.

Πάσχα στο χωριό…

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν πρόκειται να επισκεφθεί κάποιον αρχαιολογικό χώρο κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ηπειρο. Κώστας, Νατάσσα, Αλέκος και Αλίκη θα ακολουθήσουν απόψε τον Επιτάφιο στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, το Μεγάλο Σάββατο θα «αναστήσουν» στο Δολό, όπου και διαμένουν, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το φυλάκιο Δρυμάδων για να τσουγκρίσει με τους στρατιώτες. Μέσα σε αυτές τις ημέρες δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Κάρολο Παπούλια, καθώς ο Πρόεδρος θα περάσει και αυτές τις εορτές στη γενέτειρά του.

Οι αγωνίες των γαλάζιων

Αντιθέτως, ο έτερος Ηπειρώτης Λευτέρης Ζαγορίτης απέφυγε -φέτος- την ευρύτερη περιοχή. Προφανώς δεν άντεχε να περάσει τη βάσανο των ερωτήσεων από τους βουλευτές άμα τη επιστροφή του. «Τι σου είπε ο πρόεδρος για τον ανασχηματισμό;», «πότε βλέπεις εκλογές» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που στοίχειωναν το μυαλό του γραμματέα. Οπότε και αποφάσισε να απέχει γενικώς. Ούτε σε στρατόπεδο δεν θα πάει, δηλώνει.

Εσπευσμένη… ανάσταση

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, η ανάσταση συνετελέσθη ήδη. Ο πρόεδρος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και οι πράσινοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ποδηλατική πτώση του κ. Γ. Παπανδρέου σε πλεονέκτημα για τον ίδιο: «Η έξοδος του προέδρου από το νοσοκομείο οφείλεται στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση, η οποία του επιτρέπει μια πολύ πιο γρήγορη αποκατάσταση» υποστήριξε χθες ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος, επιχειρώντας έτσι και μια ύπουλη σύγκριση ανάμεσα στη σαφώς νεανικότερη κορμοστασιά του κ. Παπανδρέου, έναντι αυτής του πρωθυπουργού. Η πραγματική πρόθεση ωστόσο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν να διασκεδάσει ένα ανέκδοτο που είχε μόλις κυκλοφορήσει μέσω ραδιοφώνων. Οτι ο κ. Γ.Παπανδρέου όντως επρόκειτο να βγει από το ΚΑΤ, όχι όμως για να μεταβεί σπίτι του, αλλά για να συνεχίσει τη νοσηλεία του στο Παίδων…

Πράσινες φράουλες

Μέσα στην ευφορία από τη θετική εξέλιξη της περιπέτειας του προέδρου, στο ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την υπόθεση με τους δουλοπάροικους μετανάστες στις καλλιέργειες φράουλας στη Μανολάδα. Η υστέρηση του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης στον «πρωινό καφέ» της Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς πάντως να αποδοθούν ευθύνες. Απλώς αποφάσισαν να υπερβάλλουν τις επόμενες ημέρες ώστε να καλυφθεί το κενό. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη, οπότε το «όλον ΠΑΣΟΚ» θα βρεθεί στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς και η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να φέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα των χαμηλών μισθών και της γενιάς των 700 ευρώ.

Αλλα λόγια…

Την υπόθεση χειρίζεται, μεταξύ άλλων, η «υπουργός Οικονομίας» του κόμματος Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη. Ετσι, ο κ. Αρσένης διατηρεί «εξ αγχιστείας» σχέση με το νέο παπανδρεϊκό περιβάλλον, κάτι που δεν ισχύει με οποιονδήποτε τρόπο για τον πάλαι ποτέ εκπρόσωπο του Κινήματος Πέτρο Ευθυμίου. Γεράσιμος και Πέτρος συνέπεσαν, έμαθα, στο πλοίο προς Κεφαλονιά και συζήτησαν επί μακρόν. Οχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πώς θα περάσουν τις άγιες αυτές ημέρες. Περισσότερο επιφυλακτικός ήταν ο κ. Ευθυμίου. Γιατί γνωρίζει ότι όσα έλεγε μπορεί, μέσω συζυγικής κλίνης, να έφταναν στον Γ. Παπανδρέου. Με τον οποίο οι σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από ψυχρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή