Επίθεση Μιλοσόσκι κατά της Ελλάδας

Επίθεση Μιλοσόσκι κατά της Ελλάδας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, πήρε χθες τη σκυτάλη της αδιαλλαξίας και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της Ελλάδας στις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του αποκαλούμενου «αρχιεπισκόπου» της σχισματικής εκκλησίας της γειτονικής χώρας κ. Στέφανου, ως «αβάσιμες και προοριζόμενες για εσωτερική κατανάλωση».

Ο κ. Μιλοσόσκι ανέφερε στις δηλώσεις του ότι οι Ελληνες πολιτικοί αναζητούν αφορμές για φιλονικία με την ΠΓΔΜ, ενώ στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν όσα λένε. «Πιστεύουν ότι η ελληνική επικράτεια απειλείται από εμάς όσο οι Γάλλοι πιστεύουν ότι απειλούνται από το Λουξεμβούργο. Είναι σαν το παραμύθι με τον λύκο και το πρόβατο», δήλωσε. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, επισήμανε ότι «τα μηνύματα που έρχονται από τα Σκόπια δείχνουν ότι είναι το μόνο κράτος στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη που εμφανίζεται να υιοθετεί ακραία εθνικιστική λογική ως επίσημη πολιτική».

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, η διαμάχη ανάμεσα στα δύο αλβανικά κόμματα οδηγείται στα άκρα. Ο επικεφαλής του DUI, Αλί Αχμέτι, κατηγόρησε ονομαστικά τον επικεφαλής του DPA, Μεντούχ Θάτσι, ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πριν από δύο εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του DPA χαρακτήρισε τις κατηγορίες αβάσιμες και κάλεσε τον κ. Αχμέτι να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που διαθέτει, ενώ τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί ρόλο θύματος για να κερδίσει την προτίμηση των ψηφοφόρων.

Πάντως, στο υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνουν ότι μέχρι την αναμέτρηση της Κυριακής οι δηλώσεις αλυτρωτισμού από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ θα συνεχισθούν και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην επομένη των εκλογών. Διπλωματικές πηγές αποδίδουν το εθνικιστικό και αλυτρωτικό ξέσπασμα του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους, ισχυροποιώντας τη θέση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή