Πόλεμος Μαντέλη – Σκαρπέλη για Siemens

Πόλεμος Μαντέλη – Σκαρπέλη για Siemens

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνείται ότι έχει σχέση με το ένδικο τμήμα της υπόθεσης Siemens, ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Τάσος Μαντέλης, ο οποίος είχε υπογράψει το 1997 τη σύμβαση 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας. Ο τέως γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, κ. Γιώργος Σκαρπέλης, έχει ζητήσει να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή με βάση τον «νόμο περί υπουργών» και δηλώνει αναρμόδιος, λέγοντας ότι την «αμαρτωλή» σύμβαση είχε υπογράψει ο κ. Μαντέλης. Χθες, ο πρώην υπουργός απάντησε στις κατηγορίες του κ. Σκαρπέλη από το Αζερμπαϊτζάν, όπου εργάζεται. Ο κ. Μαντέλης ουσιαστικά κατηγορεί τον κ. Σκαρπέλη ότι προσπαθεί να επιτύχει ευνοϊκή μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, λέει ότι «είναι φανερό πως η επίκληση της εγκριτικής αυτής απόφασης γίνεται για να δημιουργήσει άλλοθι σε όσους την επικαλούνται, ενδεχομένως δε για να επιτύχουν την εφαρμογή ειδικών διατάξεων προς όφελός τους. Ομως η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις δικές τους πράξεις, οποιεσδήποτε και να είναι αυτές». Επίσης, επιστρέφει την κατηγορία για τη σύμβαση στον κ. Σκαρπέλη, δηλώνοντας ότι «τόσο για το περιεχόμενο, τη διαπραγμάτευση όσο και για την επιλογή του συγκεκριμένου προμηθευτή, υπεύθυνα είναι τα τότε αρμόδια όργανα του Οργανισμού, τα οποία αποφάσισαν τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης και εισηγήθηκαν σ’ εμένα την έγκρισή της».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Μαντέλη, ο κ. Σκαρπέλης απάντησε μέσω του δικηγόρου του κ. Γιάννη Μαντζουράνη. «Ο κ. Μαντέλης», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση, «δεν μπορεί να αρνηθεί ότι χωρίς την υπογραφή του η προγραμματική συμφωνία ΟΤΕ/Siemens δεν είχε καμία ισχύ και δεν παρήγε κανένα αποτέλεσμα. Ετσι ίσως εξηγείται η δήλωσή του πως υπέγραψε ό,τι του εισηγήθηκαν». Ο κ. Σκαρπέλης επιμένει στην κατηγορία του για ευθύνη του πρώην υπουργού αναφέροντας ότι: «είναι όμως αναντίρρητο ότι έκαστος -μηδέ των υπουργών εξαιρουμένων-ευθύνεται για τις πράξεις του».

Σημειώνεται, τέλος, ότι προθεσμία να καταθέσει έως τη Δευτέρα ως ύποπτος στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της Siemens έλαβε ο κ. Φόλκερ Γιουνγκ (πρόεδρος της Siemens Ελλάδος από το 1998 μέχρι το 2003).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή