Φως στο Μόναχο, σκοτάδι στην Αθήνα

Φως στο Μόναχο, σκοτάδι στην Αθήνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διαφαινόμενη ολιγωρία της εισαγγελικής αρχής στη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens, σε συνδυασμό με τις διαρροές ονομάτων και τις σκιές που απλώνονται προς κάθε πλευρά, απειλούν ευθέως την τιμή και την υπόσταση του πολιτικού κόσμου. Στη Γερμανία, πατρίδα της Siemens, η έρευνα έχει προχωρήσει από μακρού και ήδη ασκούνται διώξεις. Ακόμη και η δημοσιογραφική έρευνα εντοπίζει διαύλους διακίνησης πολιτικού χρήματος, υπεράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Δυστυχώς, όμως, παρά τον όγκο του γερμανικού ανακριτικού υλικού που είχε στη διάθεσή του, ο Ελληνας εισαγγελέας δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εντοπίσει ενδείξεις ευθύνης και ονόματα, ώστε να μην πλανώνται σκοτεινές υπόνοιες αδιακρίτως επί δικαίων και αδίκων.

Κατάπληκτη η κοινή γνώμη αναρωτιέται: Στη Γερμανία δικάζουν, στην Ελλάδα δεν θέλουν να βρουν; Πράγματι, η όλη διαδικασία τείνει να λάβει χαρακτηριστικά συγκάλυψης κι αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε όλο το σύστημα, πολιτικοί, επιχειρηματίες και Δικαιοσύνη, βρίσκεται πάνω σε ωρολογιακή βόμβα. Η έκρηξη θα σαρώσει ηχηρά ονόματα και δυναστείες, αλλά και θεσμούς και υγιείς οργανισμούς που δεν θα έπρεπε να βλάπτονται.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κινούνται στο όριο της ιλαρότητας. Επιτέλους, πολιτική και δικαστική ηγεσία ας κινηθούν αποφασιστικά και γρήγορα, για να αποκαλυφθούν οι όποιοι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες, να καθαρίσει το τοπίο και να συνεχστεί ομαλά ο δημόσιος βίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή