Η κυβέρνηση να μηνύσει τη Siemens

Η κυβέρνηση να μηνύσει τη Siemens

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να στραφεί νομικά κατά της Siemens, ζητώντας αποζημιώσεις, κάλεσε την κυβέρνηση χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα, με δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε:

Πρώτον, τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Δεύτερον, να ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Τρίτον, να δραστηριοποιηθεί η Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος. Και τέταρτον να «παγώσουν» οι συμβάσεις της εταιρείας. «Δεν μπορεί η SIEMENS, να παίρνει προμήθειες από το ελληνικό δημόσιο, όταν η ίδια ομολογεί πως έχει δώσει μίζες για να πάρει αυτές τις δουλειές», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τον «στοχοποιήσει» προσωπικά στην υπόθεση Siemens, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε πως η εμπλοκή Τσουκάτου «έκανε μεγάλη ζημιά» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στην Τουρκία μπορεί να είναι «δραματικές», και η κυβέρνηση είναι πιθανόν να επιχειρήσει να τις μετατρέψει σε «εθνικό θέμα», προκειμένου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο, αλλά και το πρόβλημα της ακρίβειας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε επίσης εκ νέου κατά του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την αποπομπή του υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη.

Από τα μέλη του οργάνου που έλαβαν το λόγο: Ο κ. Π. Μπεγλίτης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι παρόντες στην κεντρική πολιτική σκηνή «όλο τον Αύγουστο», και να αποφευχθούν τα αντιπολιτευτικά κενά προηγούμενων ετών. Η κ. Νόρα Κατσέλη περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία της οικονομίας και επισήμανε πως παράλληλα με τη Siemens το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει ως αιχμή της αντιπολιτευτικής του τακτικής και το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ανέφερε πως από τον Οκτώβριο, οπότε και συμπληρώνεται δωδεκάμηνο από τις προηγούμενες εκλογές και δεν απαιτείται υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια εκλογών η Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να είναι σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Η κ. Συλβάνα Ράπτη υπογράμμισε πως τα χρήματα του κ. Θ. Τσουκάτου δεν κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ και πρότεινε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος να δοθεί στη δημοσιότητα από το Σεπτέμβριο. Η κ. Τόνια Αντωνίου άσκησε κριτική για τις παρατυπίες στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ο κ. Ντ. Ρόβλιας ανέφερε πως η επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων έχει στόχο «το κουκούλωμα σκανδάλων». Τέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης προανήγγειλε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με πολιτικό και οργανωτικό περιεχόμενο τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή