Τίτλοι τέλους για τον κ. Βουλγαράκη

Τίτλοι τέλους για τον κ. Βουλγαράκη

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λύση του γόρδιου δεσμού προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ωθώντας σε παραίτηση τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Βουλγαράκη. Η τελευταία πράξη μιας προδιαγεγραμμένης, πάντως, εδώ και τρία εικοσιτετράωρα πορείας παίχθηκε λίγο μετά τις τρεις χθες το μεσημέρι, όταν ο κ. Βουλγαράκης απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου την επιστολή παραίτησής του. Λίγη ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», είχε προηγηθεί μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βουλγαράκη με τον πρωθυπουργό, στην οποία εκτιμήθηκε ότι υπό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση ήταν απαγορευτική. Κατά τις ίδιες πηγές, το ραντεβού με τον πρωθυπουργό είχε οριστεί αρχικώς για το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά αναβλήθηκε για χθες, προκειμένου να υπάρξει μία πιο ολοκληρωμένη αποτύπωση του κλίματος, ενώ ο κ. Βουλγαράκης είχε ετοιμάσει την επιστολή παραίτησης από την Τετάρτη. Το πρωί της ίδιας ημέρας, και μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Βουλγαράκης είχε συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος επίσης είχε εκτιμήσει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, τυχόν παραίτηση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση, ενώ θα προστάτευε και τον ίδιον από τις βολές των ΜΜΕ, της αντιπολίτευσης και κυρίως των συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών. Τη θέση του κ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρας.

Από χθες το πρωί, οι πληροφορίες επέμεναν ότι η αποπομπή του κ. Βουλγαράκη από το κυβερνητικό σχήμα θα ήταν ζήτημα ολίγων 24ώρων. Υπήρξε, μάλιστα, και σχετική συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να μη δοθούν επικοινωνιακά ερείσματα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που ομιλεί σήμερα και αύριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εν τέλει υπό τον φόβο και των νέων αποκαλύψεων που θεωρήθηκε βέβαιο ότι θα ακολουθούσαν, επελέγη η λύση της άμεσης εξόδου.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βουλγαράκης κάνει εκ νέου λόγο για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης και εμφανίζει ως αιτίες της παραιτήσεως την ανάγκη προστασίας της κυβέρνησης αλλά και της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ολα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό έργο. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν από τις κυβερνητικές θέσεις τις οποίες υπηρέτησα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτή την ανήθικη και συκοφαντική πρακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Κύριε πρόεδρε, την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και τις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και εσάς προσωπικά. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τον υποχρεώσω να περιμένει τη δικαίωσή μου. Ολοι γνωρίζουν ότι απ’ όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Οσο κι αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτε να με κατηγορήσουν. Γι’ αυτό έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.

Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω τη παραίτησή μου και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή. Με όλες μου τις δυνάμεις στηρίζω το κυβερνητικό μας έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει απερίσπαστη στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή