Πέντε σενάρια Μαξίμου για διέξοδο

Πέντε σενάρια Μαξίμου για διέξοδο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στραμμένα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είναι τα βλέμματα όλων στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου η κατάσταση τείνει να καταστεί εκρηκτική λόγω και των συνεχιζόμενων, αρνητικών για τη Ν.Δ., δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Καραμανλής φέρεται να έχει πλέον πλήρη επίγνωση της φθοράς που προκάλεσαν στην κυβερνητική εικόνα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και οι υποθέσεις Βουλγαράκη και Βατοπεδίου και εξετάζει πέντε εναλλακτικά σενάρια εξόδου από την κρίση: Πρώτον, να αναμείνει να απορροφηθεί πλήρως το πολιτικό κόστος για τη Ν.Δ. και να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό τον Δεκέμβριο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Δεύτερον, να προβεί άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Τρίτον, να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Τέταρτον, να αποστείλει μήνυμα τερματισμού της εσωστρέφειας στη Ν.Δ., μέσω της διαγραφής κάποιου εκ των «ανταρτών». Πέμπτον, να θυσιάσει άμεσα όποιον υπουργό καταστεί σαφές ότι μετατρέπεται σε «βαρίδι» για την κυβέρνηση.

Πάντως, τα περισσότερα κορυφαία στελέχη εισηγούνται στον πρωθυπουργό να μη χρησιμοποιήσει τώρα το χαρτί του ανασχηματισμού. Βασικό τους επιχείρημα είναι πως η κυβέρνηση έχει πολλά ανοικτά «μέτωπα» στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολες εκείνες οι αλλαγές υπουργών που θα σηματοδοτούσαν πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή