«Κίνημα» νέων βουλευτών Ν.Δ. κατά ανταρτών

«Κίνημα» νέων βουλευτών Ν.Δ. κατά ανταρτών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα, νευρικότητα και ζωηρές ζυμώσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει εικόνα απόλυτης αποσύνθεσης, αλλά και αποκοπής από το κέντρο λήψης των αποφάσεων. Τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» των λεγόμενων ανταρτών στην πιο κρίσιμη καμπή του βίου της κυβέρνησης το τελευταίο δεκαήμερο φαίνεται ότι «αφύπνισαν» τα ανακλαστικά ενός μεγάλου αριθμού βουλευτών, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα είχαν επιλέξει τη σιωπη. Η πλειονότητα των βουλευτών αυτών είναι νεοεκλεγέντες, διατηρούν καθημερινή επαφή μεταξύ τους και ετοιμάζονται -αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη τις επόμενες ημέρες- να προβούν σε μπαράζ εμφανίσεων στα ΜΜΕ, θέτοντας στο στόχαστρό τους τους λεγόμενους αντάρτες. Θα τους καταγγείλουν, δηλαδή, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της διακυβέρνησης εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων, όταν οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί και ως εκ τούτου έχουν συνευθύνη για την κρίση του πολιτικού συστήματος και για την παγίωση ψηφοθηρικών και ρουσφετολογικών λογικών. Η κοινή συνισταμένη των δηλώσεων στις οποίες θα προβούν θα είναι ότι δεν διεκδικούν υπουργεία. Ταυτόχρονα με τις παραπάνω ζυμώσεις, σε ένα άλλο επίπεδο, μεσαία κομματικά στελέχη της Ν.Δ. διακινούν τις τελευταίες ημέρες ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής ανυπόγραφα κείμενα με ιδιαίτερα καυστικό περιεχόμενο για τα έργα και τις ημέρες υπουργών και με αιτήματα για λήψη θεαματικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του πρωθυπουργού. Οι διακινητές τους στοχεύουν στη συγκέντρωση σοβαρού αριθμού υπογραφών, οι οποίες θεωρούν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης των εξελίξεων.

Πάντως, από τη χαρτογράφηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. προκύπτει σαφώς ότι παρά την κοινή αγωνία των βουλευτών για τα μελλούμενα και παρά τη δυσαρέσκεια για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς, η αδυναμία ανάληψης συντονισμένων ενεργειών για τη βελτίωση της εικόνας του κόμματος παραμένει. Το βαρύ κλίμα, εξάλλου, τροφοδοτείται καθημερινά και από τη σπουδή με την οποία στελέχη της Ν.Δ. διακινούν ή υιοθετούν φήμες και πληροφορίες για τα έργα και τις ημέρες υπουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή