Οταν σιωπούν οι υπουργοί…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο το τελευταίο διάστημα οι επαφές του Κ. Καραμανλή με τους υπουργούς του έχουν περιορισθεί σημαντικά. Ενδεικτική προς τούτο ήταν και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, η οποία διήρκησε 20 λεπτά με μόνον ομιλητή τον ίδιο τον κ. Καραμανλή. Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι έχουν καιρό να ομιλήσουν με τον πρόεδρο. Πλην των Γ. Σουφλιά, Πρ. Παυλόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρας Μπακογιάννη, οι υπόλοιποι είτε «εισπράττουν και επιχειρούν να μεταδώσουν» τα μηνύματα του πρωθυπουργού είτε επιδιώκουν, μέσω συνομιλητών του Μαξίμου, να μεταφέρουν τις εισηγήσεις τους.

Αίσθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει προκαλέσει η μακρά σιωπή του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο στόχαστρο συναδέλφων του που επισήμαναν ότι «περνάει περισσότερο χρόνο στο πολιτικό του γραφείο για επαφές, παρά στο υπουργείο για την προώθηση του κυβερνητικού έργου». Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των πρωτοκλασάτων έχουν κινητοποιηθεί, μέσω επίσημων και ανεπίσημων διαύλων, καθώς -όπως και στο χρηματιστήριο- η «πτώση των μετοχών, γεννά νέες ευκαιρίες».

Οι ανταλλαγές αιχμών, τα «καρφιά» για το εάν η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Δημ. Αβραμόπουλος ζήτησαν από τον, ακραιφνώς Καραμανλικό πάντως, Στ. Δαϊλάκη να μην παραιτηθεί ώστε να «ελέγχεται» ο πρωθυπουργός και οι «πληροφορίες» περί μαζικών δείπνων με «κυρίως πιάτο την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία», δεν αποτελούν παρά σημεία της υπόγειας αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία. Η φράση της κας Μπακογιάννη, που επαναλαμβάνεται συνεχώς, πως «δεν είναι ώρα για προσωπικές στρατηγικές» δεν είναι τυχαία καθώς έχει ως αποδέκτες όχι μόνον το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου. Ο δε κ. Σουφλιάς, κάθε φορά που τίθεται ερώτημα για τον ενεργό ρόλο που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα, απορρίπτει ως «προβοκατόρικα» τα σενάρια που τον θέλουν αντιπρόεδρο ή και μεταβατικό πρόεδρο, όταν ανακύψει τέτοιο σενάριο. «Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ξέρω καλά, ξέρω σε βάθος τι γίνεται», υπογράμμισε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Καραμανλής.

Παρά τα εκατέρωθεν βέλη, όλοι οι κορυφαίοι ομνύουν στη συνέχεια και στην επιτυχία της κυβέρνησης και, προσωπικά, του πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή