Αυξάνονται οι καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων

Αυξάνονται οι καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινά αυξάνονται τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΟΛΜΕ, σε αντίθεση με τα στοιχεία του υπ. Παιδείας το οποίο θεωρεί ότι ο αριθμός παραμένει σταθερός και ίδιος με τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΟΛΜΕ υπό κατάληψη βρίσκονται περί τα 300 σχολεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 150 στην Αθήνα, τα 100 στη Θεσσαλονίκη και τα 50 σε άλλες πόλεις. Αντίθετα, πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες, ότι τα υπό κατάληψη σχολεία είναι περίπου 180, όσα και τις προηγούμενες ημέρες.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι υπαρκτά αλλά καταδίκασε τις καταστροφές σε σχολεία, και ζήτησε από το υπουργείο να φροντίσει να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων. Πάντως, παρότι στελέχη του υπουργείου θεωρούν ότι οι φετινές καταλήψεις δεν έχουν την αντίστοιχη με πέρσι δυναμική, εκπαιδευτικοί που μίλησαν χθες στην «Κ» ανέφεραν ότι το κλίμα θα ενταθεί σε περίπτωση που οι καθηγητές προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 1η Δεκεμβρίου. Η απόφαση θα ληφθεί από τη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου. Μεταξύ των βασικών αιτημάτων της ΟΛΜΕ είναι αύξηση στους βασικούς μισθούς με αφετηρία τα 1.400 ευρώ καθαρά για τον πρωτοδιοριζόμενο. Ζητούν επίσης, άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, καθώς και πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή