Υπό κατάληψη οι εγκαταστάσεις του ΟΛΠ από λιμενεργάτες

Υπό κατάληψη οι εγκαταστάσεις του ΟΛΠ από λιμενεργάτες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα μεταξύ λιμενεργατών και δυνάμεων των ΜΑΤ, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τοποθετήσουν για λόγους ασφαλείας μια «κλούβα» στην είσοδο που οδηγεί προς το κτίριο όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α. Ε.).

Οι λιμενεργάτες από νωρίς χθες το μεσημέρι προχώρησαν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων όπου στεγάζεται ο ΟΛΠ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής της να παραχωρήσει τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ σε ξένους επενδυτές, την κινεζική Cosco.

Χθες το μεσημέρι, συνδικαλιστές εκπρόσωποι των λιμενεργατών συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Αναστασόπουλο, στον οποίο γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για τη ματαίωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 χθες το βράδυ με θέμα την επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Cosco.

Τελικώς, παρά τις έντονες αντιδράσεις, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και αργά το βράδυ αναμενόταν το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, κατά πλειοψηφία, να επικυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών του λιμένα στην κινεζική Cosco. Στην είσοδο του ΟΛΠ παρέμεναν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες λιμενεργάτες, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δήμαρχοι της περιφέρειας Πειραιά καθώς και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή