ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

Ποινές φυλάκισης σε δύο κατηγορουμένους

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της δωροδοκίας δικαστή. Σύμφωνα με την κατηγορία την περίοδο 2001-2002 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανάκριση υπό την 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να δωροδόκησε μέσω του συνηγόρου του την κ. Μπουρμπούλια προκειμένου να μην κριθεί προφυλακιστέος. Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται. 

ΠΡΩΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Επιβολή διοδίων στις πόλεις

Σύμφωνος, υπό προϋποθέσεις, με την επιβολή τελών ανταποδοτικότητας για την αποσυμφόρηση των δρόμων δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Μεταφορές Αντόνιο Ταγιάνι, ανάβοντας το πράσινο φως για την επιβολή διοδίων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Η Κομισιόν έχει ήδη αποφασίσει να συμπεριλάβει στο επόμενο Σχέδιο Δράσης της Επιτροπής, την πρόταση για την επιβολή αστικών διοδίων με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα είναι αρμόδια και για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Αγγελάκα ο κ. Ταγιάνι δήλωσε ότι «η πληροφόρηση των πολιτών για τα τέλη που θα καταβάλουν μετακινούμενοι από πόλη σε πόλη καθώς και η παροχή υποδείξεων στις τοπικές αρχές και η τεχνική βοήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου».

Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ περί σοσιαλισμού

Τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, παρουσίασε χθες η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενόψει του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι στο 18ο Συνέδριο το κόμμα θα ασχοληθεί με τους υποκειμενικούς και εσωτερικούς παράγοντες που οδήγησαν, όπως είπε, στην καπιταλιστική παλινόρθωση στην πρώην Σοβιετική Ενωση, τονίζοντας ότι θέση του κόμματος παραμένει ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαιότητα στην εποχή μας, αν και δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη η πραγματοποίησή του. Το θέμα του Σοσιαλισμού αποτελεί το δεύτερο ζήτημα στην ατζέντα του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και μεταξύ των υποκειμενικών παραγόντων που ανέφερε η κ. Παπαρήγα, περιλαμβάνεται -όπως η ίδια είπε- «η εξιδανίκευση του σοσιαλισμού, το γεγονός ότι δεν βλέπαμε τα λάθη, το ότι δεν διευκολυνόταν ο διάλογος και οι συζητήσεις μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων». Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι «όταν δεν δώσεις έγκαιρα λύσεις ή δώσεις λάθος λύσεις, μετά ιδεολογικοποιείς τα λάθη σου, τα εξιδανικεύσεις και έτσι ξεκινά η παρέκκλιση». Μίλησε για τρία σημεία στροφής και θεωρητικής διολίσθησης του ΚΚΣΕ: α) στο 20ό συνέδριο του 1956, τη διολίσθηση προς αγοραίες απόψεις, β) στα μέσα της δεκαετίας του '60 με την παραβίαση της σοσιαλιστικής αρχής «στον καθένα σύμφωνα με την εργασία του» και γ) στα τέλη της δεκαετίας του '90 με την εισαγωγή της οικονομίας της αγοράς και την επικράτηση της αντεπανάστασης με όχημα την «περεστρόικα».

ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο

Με τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις αγωνίες και τα αιτήματα των μελών της αποστολής και τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν. «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή με ιδιαίτερη σημασία. Μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε πράξη το καθολικό αίτημα για σεβασμό στην αξία του ανθρώπινου προσώπου, για κατοχύρωση της συμμετοχής όλων στην απόλαυση των αγαθών της κοινωνικής συνύπαρξης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο, κατά την τελετή υποδοχής τους το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Τροπολογία σε νομοσχέδιο

Την πρόβλεψη ότι «η τέλεση (εγκληματικής) πράξης από εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση» κατά τον επιμερισμό της ποινής από τα δικαστήρια, συμπεριλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί και την κοινωνία». Οπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία συνιστά ανταπόκριση της Ελλάδας σε σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, για θεσμοθέτηση μιας τέτοιας ρητής πρόβλεψης στο ποινικό δίκαιο της χώρας μας.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Μηνυτήρια αναφορά

Ανακάλεσε την παρουσία των εκπροσώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, ο πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Αδ. Βακαλόπουλο. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνη, ο διοικητής θεωρεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. που διορίζει ο ΕΕΣ έχουν διακοσμητικό ρόλο, γεγονός που προκύπτει από την καθυστέρηση ενημέρωσής τους για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης ασθενούς την ώρα του χειρουργείου από γιατρούς. Για την ίδια υπόθεση, ο κ. Μαρτίνης κατέθεσε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή