Ο «θαυμαστός κόσμος» της Εξεταστικής

Ο «θαυμαστός κόσμος» της Εξεταστικής

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ξεκίνησαν από ένα «ψέμα». Το ψέμα έφερε λίγες μέρες μετά ένα DVD. Και το DVD (κι αυτό άγνωστου κομιστή) έφερε τη «μουσαντένια» μήνυση και τα «παντελονάτα» του κ. Πεντακαθαρίδη. Από το βάθος ξεπρόβαλλαν ένας αετός – νομάρχης και η Αζέλ, μια πρώην χορεύτρια οριεντάλ με τα… κορμάκια της και τα σπαθάκια της από την Τ.Ο. Καλαμαριάς της Ν.Δ. Απίστευτα πράγματα, να γελάς και να κλαις μαζί, αλλά άκρως νεοελληνικά. Μία λέξη είναι η πλέον κατάλληλη για να περιγράψει το όλο σκηνικό: Μύλος…

Ετσι, ένας τρελός χορός στήθηκε εν μέσω αλληλοκαρφωμάτων, μεθοδεύσεων και υπονομεύσεων, βιντεοσκοπούντων και βιντεοσκοπούμενων, ηχογραφούντων και ηχογραφούμενων, σκηνοθετών και κομιστών, καλλιτεχνών και ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, κομματικών στελεχών και επιχειρηματιών που έδεσαν ξαφνικά, σαν το σιρόπι στο γλυκό σαν μια παρέα στη Θεσσαλονίκη που το γλεντάει.

Τάνια Σωτηροπούλου, Μιχάλης Κουκουβίνος, Μάρκος Καραμπέρης, Θανάσης Πάπιστας, Κωνσταντίνα Κάνου τα νέα πρόσωπα που εισέβαλαν στην επικαιρότητα της υπόθεσης Βατοπεδίου με μια κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κι ένα βίντεο στον αέρα.

Αν τα ονόματά τους και οι ισχυρισμοί τους δεν προκάλεσαν μια νέα σύγχυση σ’ αυτούς που επιχειρούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις για το Βατοπέδι έτσι που να αναφωνήσουν «χάσαμε… τηn μπάλα», σίγουρα προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για τοn ρόλο τους.

Η προβολή του βίντεο όπου ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Μιχ. Κουκουβίνος εμφανίζεται να ζητάει… παντελονάτα διαμερίσματα και χρήματα από τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη για να μην «τινάξει στον αέρα» με νομικά κωλύματα τα οικόπεδα της Νέας Ραιδεστού θα μπορούσε να θεωρηθεί μια παράπλευρη υπόθεση με αυτήν της Μονής Βατοπεδίου αν οι συνδεδεμένοι μ’ αυτά τα δύο πρόσωπα δεν είχαν μιαν άλλη στενότερη σχέση με το Βατοπέδι και πολλούς πολιτικούς της Ν.Δ. (περισσότερο) και του ΠΑΣΟΚ (λιγότερο).

Η δικηγόρος και σύντροφος του Μιχάλη Κουκουβίνου, Τάνια Σωτηροπούλου, εκπροσωπούσε μεν τους (τελευταίους) ακτήμονες της Νέας Ραιδεστού που διεκδικούσαν εκτάσεις του ελληνικού Δημοσίου (συνολικά 11,5 στρέμματα) αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η χρόνια ενασχόλησή της μ’ αυτό το αντικείμενο τής έχει επιτρέψει να κερδίσει αρκετές δίκες για διεκδικήσεις στην περιοχή. Η αντιπαράθεσή της όμως με τις δημόσιες και νομαρχιακές υπηρεσίες την κατέστησε κάποια στιγμή κόκκινο πανί κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ζήτησε τη μεσολάβηση της μακρινής ξαδέλφης της Κωνσταντίνας Κάνου για να δει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, μια συνάντηση, ένα διάλογο μαζί του και μια αναφορά από μέρους του κ. Ψωμιάδη για τον πρωθυπουργό, που χαρακτηρίστηκε «ψέμα» της.

Η δικηγόρος, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Θεσσαλονίκη, δεν θα είχε την ανάγκη μεσολάβησης, καθώς στο παρελθόν κινήθηκε στο χώρο της γαλάζιας παραταξης, αφού είχε θέσει υποψηφιότητα (δεν εξελέγη) με τον συνδυασμό του δικηγόρου Δημ. Γαρούφα στο ΔΣΘ που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ.

Η περίπτωση του κ. Κουκουβίνου και ο διαφαινόμενος εκβιασμός στο βίντεο θα προκαλούσαν εκπληξη ακόμη και σε συναδέλφους του που τον γνωρίζουν από την εποχή της φοιτητικής του δράσης στην ΑΚΙΦ (Νομική Θράκης) αν δεν υπήρχε η σωρεία πειθαρχικών παραπομπών στά όργανα του ΔΣΘ.

Γιατί όμως ο κ. Κουκουβίνος πήγε στον κ. Καραμπέρη και όχι στον κ. Πάπιστα, τον μεγαλομέτοχο της «Ανθεμιάς», της εταιρείας που παρέλαβε να χτίσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης 64 ανταλλάξιμα οικόπεδα της μονής;

«Δεν γουστάρω το ψυχρό του ύφος», λέει στο γνωστό βίντεο, αλλά στην πραγματικότητα γιατί μιλούν την ίδια γλώσσα. Γνωστός από την υπόθεση «Καραντάνια» (ξένοι επενδυτές που σιγοντάρησε αλλά αποδείχθηκαν μεγάλη «φούσκα») ως αντιπρόεδρος στη χρυσή ομάδα μπάσκετ του Αρη, πολυμήχανος αλλά με «μεγάλα πάθη», γνώριζε από νεαρός την οικογένεια Καραμπέρη που είχε ανάμειξη στον Αρη.

Ο συνομιλητής του, όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, είναι τουλάχιστον συνεργάτης και κουμπάρος του κ. Πάπιστα, αφού βάφτισε Εφραίμ το πέμπτο του παιδί. Ο κ. Καραμπέρης, που κατά τη δήλωσή του ψηφίζει και ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όνομα γνωστό με δύναμη στη νύχτα και στα μαγαζιά της (η οικογένειά του διατηρούσε παλιότερα τα δύο πιο πολυσύχναστα που φιλοξενούσαν τα πρώτα καλλιτεχνικά ονόματα) έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την επιρροή του στη μέρα και τη δραστηριότητά του και στο χώρο του real estate.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι προτίμησε να δώσει 18.000 ευρώ στον δικηγόρο «για να μην ενοχλεί άλλο» και να μην καταφύγει στις αρχές, παρ’ όλο που φέρεται να υποστηρίζει, όπως και ο συνεργάτης του μεγαλομέτοχος της «Ανθεμιάς», ότι δεν υπήρχε κάποια συνάφεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή