Εμμεση αναγνώριση πολιτικών ευθυνών για Βατοπέδι

Εμμεση αναγνώριση πολιτικών ευθυνών για Βατοπέδι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έμμεση παραδοχή ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου προχώρησε, όπως αναμενόταν, χθες ο πρωθυπουργός. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «πολιτεία» αντί «κυβέρνηση» και επισημαίνοντας ότι η υπόθεση διαρκεί μία 10ετία, άρα υπερβαίνει το χρόνο της γαλάζιας διακυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι «είναι προφανές σε ένα τόσο μεγάλο θέμα ότι η πολιτεία δεν λειτούργησε όπως όφειλε… Αντικειμενικά για ό, τι συμβαίνει στη χώρα, η πολιτεία έχει την ευθύνη».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία εφόσον τεθεί εκ νέου αίτημα Προανακριτικής από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως η πάγια θέση του είναι να διερευνάται κάθε υπόθεση σε βάθος. Γι’ αυτόν τον λόγο συστάθηκε η εξεταστική επιτροπή και μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία, επεσήμανε για να παραπέμψει στο αναμενόμενο πόρισμα πριν λάβει συγκεκριμένη θέση. «Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα της Επιτροπής και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός προσχώρησε χθες στις θέσεις που έχουν, από καιρού, διατυπώσει κορυφαία στελέχη (Ευ. Μεϊμαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη) περί της ανάγκης αναγνώρισης από την κυβέρνηση μιας μορφής ευθυνών για την υπόθεση Βατοπεδίου, οι οποίες ούτως ή άλλως αποδίδονται μέσω των δημοσκοπήσεων από την κοινή γνώμη. Μέχρι πρότινος, η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου, ήταν η μη αναγνώριση πολιτικών ευθυνών. Εις ό, τι αφορά την προανακριτική επιτροπή, κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι η Νέα Δημοκρατία θα αρνηθεί συγκρότησή της, στη λογική ότι ευθύνες ενδεχομένως υπάρχουν, αλλά αυτές, σε καμία περίπτωση, δεν είναι ποινικές ώστε να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή