Μομφή Στυλιανίδη κατά Κουμουνδούρου

Μομφή Στυλιανίδη κατά Κουμουνδούρου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα σχολεία, εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, επιχειρώντας -πάντως- να διακρίνει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις των μαθητών από τα έκτροπα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Στυλιανίδης επικαλέστηκε φυλλάδια που υπογράφει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «διακηρύττουν τη λογική του μίσους, αποκαλούν την κυβέρνηση »κυβέρνηση δολοφόνων» και ζητούν από τα παιδιά να συνεχίσουν να αντιδρούν». «Παρακαλώ την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από αυτή του τη συνιστώσα να ρίξει τους τόνους» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι δική του αγωνία είναι να μη μεταφερθούν η βία και ο μηδενισμός από τους δρόμους στα σχολεία.

Ο κ. Αλαβάνος

Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος κ. Αλέκος Αλαβάνος δεν διέψευδε την έκδοση του φυλλαδίου που τιτλοφορείται «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». «Μην πιάνεστε από ένα χαρτί, αν υπάρχει ή δεν υπάρχει, που μπορεί να βγήκε ή να μη βγήκε από κάποιους νέους μέσα στην ώρα της οργής για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή», είπε. Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε, μετά τη συνάντησή του με το συνδικαλιστικό των Αστυνομικών Υπαλλήλων, ότι πρόκειται περί κοινωνικής εξέγερσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα διχασμού στην κοινωνία και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι οι αδικίες του συστήματος, όχι οι βιτρίνες ή τα αυτοκίνητα, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην τυφλή βία». Πάντως, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών και οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και στο πολιτικό σκηνικό. Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Καστανίδης εξέδωσε χθες ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προκλήσεις των αστυνομικών δυνάμεων προς ειρηνικές μαθητικές διαδηλώσεις, καλώντας την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να συστήσει ψυχραιμία και την κυβέρνηση να προστατεύσει την ομαλότητα, την ακεραιότητα και τα δικαιώματα ανηλίκων παιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή