Νέα καθυστέρηση για το πόρισμα της βαλλιστικής

Νέα καθυστέρηση για το πόρισμα της βαλλιστικής

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο σίριαλ της βαλλιστικής έρευνας δόθηκε χθες, καθώς διαψεύστηκαν εκ νέου πληροφορίες που ανέφεραν ότι το πόρισμα επρόκειτο να παραδοθεί στον ανακριτή, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η αιτία της νέας καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν πάντως ότι κάποιες από τις εργαστηριακές αναλύσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί (όπως για παράδειγμα η χημική και η μικροσκοπική ανάλυση στο βλήμα) θα παραδοθούν πιθανότατα σήμερα στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το βλήμα φέρει κατά μήκος του, από τη μία μόνο πλευρά, ίχνη πρόσκρουσης, με χαρακτηριστικά τέτοια που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σφαίρα «έξυσε» αλλά δεν προσέκρουσε στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η «μύτη» της σφαίρας δεν έχει υποστεί παραμόρφωση. Ενα επιπλέον στοιχείο που φέρεται να διευκρινίζεται από τις τελευταίες έρευνες είναι ότι η επιφάνεια πρόσκρουσης δεν ήταν επίπεδη, όπως για παράδειγμα ένας τοίχος. Σε ό,τι αφορά τη χημική σύνθεση της ξένης ουσίας που εντοπίστηκε στο βλήμα, οι εργαστηριακές απαντήσεις του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος» έκαναν λόγο για «ινώδες και πορώδες συστατικό». Οι πλέον πρόσφατες ωστόσο πληροφορίες προχωρούν τα ήδη γνωστά στοιχεία ένα ακόμα βήμα παρακάτω, καθώς από τη χημική ανάλυση του συστατικού προέκυψε ότι πρόκειται για οξείδιο του πυριτίου και ασβέστιο. Προϋπόθεση πάντως για να απαντηθεί το ερώτημα σε ποια επιφάνεια προσέκρουσε η σφαίρα είναι η πραγματοποίηση αυτοψίας στον χώρο όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα. Οι εμπειρογνώμονες δηλαδή να πάρουν δείγμα υλικών από το σημείο και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση της ουσίας που βρέθηκε στη σφαίρα. Η υπεράσπιση πάντως του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού υποστηρίζει εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα ότι η ουσία παραπέμπει σε δομικό υλικό. Ερώτημα συνεχίζει να παραμένει το πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί η βλητική αυτοψία που απαιτείται για την εξαγωγή των τελικών συμπερασμάτων και την οποία έχει ζητήσει η οικογένεια του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οπως μάλιστα αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία, εξαιτίας της καθυστέρησης είναι πιθανό να έχουν ήδη χαθεί κάποια από τα ίχνη που ενδεχομένως να υπήρχαν στο σημείο και τα οποία θα απαντούσαν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 15χρονου μαθητή από τα πυρά του ειδικού φρουρού. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι οι άλλες δύο από τις συνολικά τρεις σφαίρες από το όπλο του ειδικού φρουρού δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί! Παράλληλα, επιβεβαιώνονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο προφυλακισμένος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκωνέας επιτέθηκε και γρονθοκόπησε ξημερώματα Τετάρτης τον συγκρατούμενο του ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, φωνάζοντάς του «Είσαι δαίμονας, θα σε ξορκίσω»…

Συλλαλητήρια στην Αθήνα

– Στις 11 π.μ. συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) έξω από το υπουργείο Υγείας.

– Στις 12 στην Ομόνοια συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ.

– Στις 12.30 μ.μ. πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

– Στις 5 μ.μ. αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Βουλή και πορεία στα γραφέια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

– Αύριο, στις 3 μ.μ. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν οργανώσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

– Το Σάββατο, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 3 μ.μ. στα Προπύλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή