Παρέμβαση ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και δικαστικών

Παρέμβαση ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και δικαστικών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στα τελευταία γεγονότα κάνουν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου και του δικαστικού σώματος με επιστολή που δημοσιεύεται σε κοινή ιστοσελίδα – τόπο συνάντησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Μέσω της επιστολής οι υπογράφοντες -μεταξύ των οποίων οι Νίκος Αλιβιζάτος, Θάνος Βερέμης, Νίκος Μουζέλης, Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος κ. ά. – κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένα μέτρα τη σημερινή κατάσταση. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών αναδεικνύουν με τον πιο επώδυνο τρόπο βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Οι συντάκτες της επιστολής προτείνουν προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν άμεσα και από κοινού σε μέτρα όπως:

n Η εκ βάθρων αναδιάρθρωση και εκπαίδευση της ελληνικής αστυνομίας με βάση πρότυπα ευνομούμενων κρατών -ειδικότερα ως προς την οπλοφορία- και με την αποφασιστική συνδρομή ειδικών από αυτά τα κράτη.

n Η ανάθεση του υπ. Δημόσιας Τάξης σε εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους και κοινής εμπιστοσύνης.

Επίσης, στην επιστολή προτείνεται η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι ειδικά από τους κουκουλοφόρους, καθώς επίσης και η «η επίσπευση κατά προτεραιότητα της απονομής δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σχετίζονται με αδικήματα των τελευταίων ημερών και γενικότερα με αδικήματα κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Οι υπογράφοντες ζητούν την ενίσχυση των δήμων που έχουν πληγεί με πόρους που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στη μετατροπή των εστιών παρανομίας σε χώρους που θα ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Βάρος δίνεται και «στην εφαρμογή του νόμου για την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου με την απομάκρυνση από τα ΑΕΙ όλων των διευκολύνσεων που σιωπηρώς έχουν παραχωρηθεί σε εξωπανεπιστημιακές ομάδες», όπως τονίζεται. «Υπογράφουμε την παραπάνω έκκληση κινούμενοι από την κοινή εκτίμηση ότι αν δεν ανακοπεί ο κατήφορος σήμερα, αύριο θα είναι ίσως αργά», καταλήγει η επιστολή.

Βέβαια, παρά το σοβαρό περιεχόμενο της επιστολής, το θέμα έχει και μια περίεργη (ή κωμική;) διάσταση. Μεταξύ όσων υπογράφουν, πιθανότατα έπειτα από παρέμβαση χάκερ, εμφανίστηκαν τα ονόματα των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αλέξη Κούγια, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή