Προς απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση Βατοπεδίου

Προς απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση Βατοπεδίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ επί του παρόντος συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η εξέταση των υπόπτων από τους δύο εισαγγελείς Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη. Εως χθες, είχαν δώσει εξηγήσεις, μέσω υπομνημάτων, 32 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλη Γνωμοδοτικών Συμβουλίων Δημόσιας Γης και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, καθώς και ορκωτοί ελεγκτές. Προσεχώς, οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να αποστείλουν κλήσεις σε 12 ακόμη πρόσωπα. Πέντε εξ αυτών – δύο πολιτικοί μηχανικοί και τρία μέλη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης και Ροδόπης – εκτιμάται ότι θα κληθούν εντός της εβδομάδος, ενώ εν συνεχεία αναμένεται η αποστολή έξι ή επτά κλήσεων προς υπόπτους, τέλεσης αξιόποινων πράξεων που προέρχονται από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν οι ορκωτοί εκτιμητές των εκτάσεων που αντηλλάγησαν μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου. Κατά πληροφορίες στα υπομνήματά τους υποστήριξαν ότι τα συμπεράσματά τους ως προς την αξία των επίμαχων ακινήτων βασίστηκαν σε διεθνή πρότυπα. Μάλιστα φέρονται να υποστήριξαν ότι έκριναν τις αξίες τους υψηλότερες των αντικειμενικών. Τον κύκλο των ανωμοτί καταθέσεων αναμένεται να κλείσουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι αλλά και εκπρόσωποι της Μονής Βατοπεδίου.

Εν τω μεταξύ, για τις 4 Φεβρουαρίου -με ορατό το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων- έχει οριστεί η δίκη για την πολυετή καθυστέρηση έκδοσης της δικαστικής απόφασης σχετικά με τη λίμνη Βιστωνίδα. Κατηγορούμενοι στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής είναι η τότε πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κ. Μαρία Ψάλτη, ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή