ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΣΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ

Αναδάσωση από τον ΣΚΑΪ

Κυριακάτικο ξύπνημα νωρίς και κατόπιν… ανάβαση στην Πεντέλη. Στο πρώην δάσος του Κοκκιναρά θα βρεθούν αύριο περισσότεροι από 5.000 εθελοντές, οικολογικές οργανώσεις, πρόσκοποι, σχολεία και απλοί πολίτες για να φυτέψουν σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, 40.000 πεύκα, βελανιδιές, κουτσουπιές, πικροδάφνες και σπάρτα. Την αναδάσωση θα πραγματοποιεί από τις 10 π.μ. ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Συνδέσμου των 22 Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και την υποστήριξη της Cosmote, η οποία για τα επόμενα δύο χρόνια θα χρηματοδοτήσει το πότισμα και τη λίπανση των δενδρυλλίων που διέθεσε η Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Το δάσος του Κοκκιναρά κάηκε πιο πρόσφατα τον Δεκαπενταύγουστο του 2007. Εκτός από τους 22 δήμους και κοινότητες που απαρτίζουν τον ΣΠΑΠ συμμετέχουν ακόμη ο δήμος Ν. Ψυχικού, φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης και υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών, μέλη οικολογικών οργανώσεων, κ.λπ., που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Τα αυριανά σημεία ραντεβού έχουν οριστεί α) στη δυτική είσοδο Κοκκιναρά, στο τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά (πρώην Mustang Club) και β) στην ανατολική, στο τέρμα της οδού Τενέδου στον Αγ. Σίλα στη Ν. Πεντέλη. Επίσης, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά και τον Τροχονόμο στη Λ. Κηφισίας, λεωφορεία θα μεταφέρουν τον κόσμο.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Παραπέμπονται Εφραίμ και Αρσένιος

Σε δίκη επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, παραπέμπονται με απευθείας κλήσεις ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος. Σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρος, ο οποίος διερεύνησε το θέμα μετά από έγγραφο αίτημα του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής, άσκησε ποινική δίωξη για άρνηση κατάθεσης. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Χρονικό πλαίσιο για τα υπομνήματα

Μέχρι τις 20 Ιουλίου του 2009 θα πρέπει η ΠΓΔΜ να παρουσιάσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το γραπτό υπόμνημα, με το οποίο θα παρουσιάζει τα επιχειρήματα υποστήριξης της προσφυγής που κατέθεσε εναντίον της χώρας μας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Αυτό αποφασίσθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο. Ως προς την Ελλάδα, αφού κατατεθεί το υπόμνημα των Σκοπίων και ενημερωθεί για το περιεχόμενό του, θα έχει στη διάθεσή της διάστημα έξι μηνών, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2010, να καταθέσει το δικό της υπόμνημα. Ουσιαστικά, μόνο για την κατάθεση υπομνημάτων, που είναι η πρώτη φάση της διαδικασίας εξέτασης της προσφυγής, θα χρειαστεί ένας χρόνος, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή της.

«ΙΔΡΥΜΑ Κ. ΣΗΜΙΤΗ»

Θα επιχορηγείται από το κράτος

Διάταξη μέσω της οποίας από το τρέχον έτος το «Ιδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη» συμπεριλαμβάνεται σ’ εκείνα τα οποία λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που κατέθεσε αργά χθες το μεσημέρι στη Βουλή, θέμα του οποίου είναι «Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς κρίνεται ότι το προαναφερθέν ίδρυμα που φέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ εκείνων «τα οποία συμπεριλαμβάνουν στο καταστατικό τους σκοπό τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων πρωθυπουργών καθώς και τη προβολή του έργου αυτών».

«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ»

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε διαφημιστική

Υψηλό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε διαφημιστική εταιρεία που έστελνε «ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα» με τη μορφή του σύντομου γραπτού μηνύματος (SMS) ανακοινώνοντας στους συνδρομητές ότι «κέρδισαν κατόπιν κλήρωσης δωρεάν ένα πακέτο ηλεκτρικών συσκευών, με την προϋπόθεση να πληρώσουν μόνο τα έξοδα αποστολής της συσκευασίας». Η Αρχή από τον έλεγχο που πραγματοποίησε στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα αρχεία της εταιρείας, διαπίστωσε ότι δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό αρχείο με τυχαίους αριθμούς κινητών τηλεφώνων και αποστέλλει σε αυτούς διαφημιστικά SMS, χωρίς να έχει λάβει εκ των προτέρων τη συγκατάθεση των παραληπτών. Κατά μέσο όρο αποστέλλονται γύρω στα 2.000 μηνύματα την ημέρα.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Νεκρές γιαγιά και εγγονή

Ενα κορίτσι μόλις πέντε ετών και η 55χρονη γιαγιά του έχασαν χθες τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα επί της οδού Λιοσίων. Η μικρή Αντριάννα πήγαινε μαζί με τη γιαγιά της προς τον παιδικό σταθμό -από την κάτω πλευρά του σταθμού του ΗΣΑΠ «Αττική»- όταν περίπου στις 9 το πρωί διερχόμενο φορτηγό τις χτύπησε και τις παρέσυρε πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της ακαριαία ενώ το παιδάκι ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Τα θύματα ήταν οικονομικοί μετανάστες από τη Βουλγαρία. Το μοιραίο φορτηγό, που μετέφερε άσφαλτο, είχε χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα να χτυπήσει μια κολώνα της ΔΕΗ, πινακίδες, ένα σταθμευμένο όχημα και ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ

Κλειστή σήμερα η Αττική Οδός

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής η Αττική Οδός, στο τμήμα της από την εθνική οδό (κόμβος Μεταμόρφωσης) έως το Μενίδι (κόμβος 7, λεωφόρος Δημοκρατίας). Αιτία είναι η πραγματοποίηση εργασιών από την ΕΡΓΟΣΕ για την κατασκευή πεζογέφυρας στον σταθμό του Συγκοινωνιακού Κέντρου Αχαρνών. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα θα εκτρέπεται στην εθνική οδό προς Πειραιά και στη συνέχεια μέσω της Λ. Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του πεντάωρου αποκλεισμού, δεν θα καταβάλλεται διόδιο στους σταθμούς εισόδου από Αεροδρόμιο και Κατεχάκη μέχρι και τη Λ. Ηρακλείου στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή