Η Ν.Δ. θα «χρεώσει» τις κλειστές οδούς στην αντιπολίτευση

Η Ν.Δ. θα «χρεώσει» τις κλειστές οδούς στην αντιπολίτευση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συμπλήρωση έντεκα ημερών από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, τα μπλόκα αρχίζουν να «σπάνε», δίνοντας μικρή ανάσα στην κυβέρνηση, που αισιοδοξεί ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα τερματιστούν τα προβλήματα στους δρόμους. Προς την κατεύθυνση αυτή, κορυφαία στελέχη αλλά και βουλευτές εντείνουν τις πιέσεις προς όσους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές παραμένουν στα μπλόκα, ενώ αρχίζει και μπαίνει σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο έχει στόχο να χρεωθεί στην αντιπολίτευση ενδεχόμενη παραμονή των αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου, ο οποίος σημείωσε ότι «ίσως κάποιοι για δικούς τους πολιτικούς ή κομματικούς λόγους θα ήθελαν να κρατήσουν τους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστούς, αλλά δεν τα καταφέρνουν». Λίγο αργότερα, υπήρξε πιο σαφής και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τον κάλεσε, «αντί να επικρίνει αβάσιμα την κρυστάλλινη αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αφού συνεννοηθεί με την ηγετική ομάδα του κόμματός του, να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: Το κόμμα του είναι υπέρ ή κατά των μπλόκων στους δρόμους που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες»; Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, ο οποίος, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ναι μεν ζητούν ανοικτούς λόγους αλλά δεν ζητούν από τους αγρότες να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, έκανε λόγο για διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα με τα παραπάνω, ο κ. Αντώναρος επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη στάση βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι τάσσονται ανοικτά υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, λέγοντας ότι υπάρχει διαφορά να δέχεται κάποιος με κατανόηση τα αιτήματα διαφόρων ομάδων, από το να λέει σε ομάδες να κλείσουν τους δρόμους.

Απόδειξη κοινωνικής δικαιοσύνης

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμάται ότι -ανεξαρτήτως των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν το Μάρτιο- η σχετική συζήτηση δυσχεραίνει τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού επιτελείου. «Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που απαιτούσε η κοινωνική δικαιοσύνη και αυτό δεν συναρτάται με τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς. Ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν εκλογικά σενάρια ενώ ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης σημείωσε πως «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση, οι εκλογές είναι το τελευταίο με το οποίο πρέπει να απασχολούμεθα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή