Ο Γ. Παπανδρέου θα προβάλλει επίμονα το αίτημα για εκλογές

Ο Γ. Παπανδρέου θα προβάλλει επίμονα το αίτημα για εκλογές

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίμονα θα προβάλλει πλέον το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να «ανασχεθεί» η εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να ανακάμψει και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη στις εθνικές εκλογές, όποτε και εάν τελικώς αυτές πραγματοποιηθούν.

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση σε όλα τα μέτωπα, καθώς πολλά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αναγνωρίζουν πως η δυναμική του κόμματος τις τελευταίες εβδομάδες έχει ατονήσει και ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα.

Ηδη, χθες, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στη Γερμανία, από την πλευρά του κατ’ ουσίαν εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο. «Οι ευρωεκλογές για το ΠΑΣΟΚ είναι δημοψήφισμα απέναντι σε μια κατάσταση που δεν πάει άλλο», είπε σε ομιλία του σε ομογενείς του Βερολίνου, ενώ για πρώτη φορά υιοθέτησε το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών. «Μπροστά μας έχουμε ευρωεκλογές, πιθανόν όμως να έχουμε και εθνικές εκλογές» υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι «και εμείς το έχουμε ζητήσει όχι διότι βιαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί βιάζεται η Ελλάδα να υπάρξει αλλαγή, για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα στην οικονομία και στην κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το ακροατήριό του να δώσει το «παρών» επικαλούμενος τη δυνατότητα της ψήφου που έχουν οι ομογενείς στις ευρωεκλογές. «Σε αυτές τις ευρωεκλογές έχει δικαίωμα ο Ελληνας της Ευρώπης να ψηφίσει στη χώρα που ζει» τόνισε και ζήτησε ευθέως από το ακροατήριό του «να γραφτείτε για τις εκλογές και να έχετε ισχυρή παρουσία».

«Αποδοκιμασία»

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε χθες τις ακραίες δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή του κ. Ματατζί Τσετίν, ο οποίος επανέφερε τα περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη» και αναμενόταν το βράδυ από τον ίδιο «ανασκευή» των ισχυρισμών του, ενώ πολιτικό «μήνυμα» αποστασιοποίησης εμπεριέχει η απόφαση να μη μετέχει επισήμως το κόμμα σε νυχτερινή συνεστίαση που διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου, εκ των υποστηρικτών του κ. Γ. Παπανδρέου στη μάχη για την ηγεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή