Νέα κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό Ν.Δ.

Νέα κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό Ν.Δ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προειδοποίηση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου ότι η κυβέρνηση θα γίνει πύργος της Βαβέλ αν άπαντες αρχίσουν να «τσαλαβουτούν δεξιά και αριστερά καταθέτοντας προτάσεις που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους» μάλλον δεν έπιασε τόπο, αφού καθημερινά πλέον επιτείνονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών, αλλά και οι βολές βουλευτών κατά πάντων.

Αλλωστε, χθες, τον τόνο τον έδωσε ο ίδιος ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος άσκησε αιχμηρή κριτική στον συνάδελφό του υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για την προχθεσινή του επισήμανση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει καταρτίσει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Το υπουργείο Οικονομίας έχει εθνικό σχέδιο δράσης. Εάν βγάζουμε προς τα έξω μηνύματα ότι δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει ή ότι υπολειπόμεθα στον σχεδιασμό, βγάζουμε λάθος μηνύματα», σημείωσε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο κ. Μαρκόπουλος, που πρόσθεσε με σαφώς υπαινικτικό τόνο ότι ο κάθε υπουργός είναι υποχρεωμένος και εκ των πραγμάτων να έχει το δικό του σχέδιο δράσης για το δικό του υπουργείο. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης προέκρινε την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «αυτή την ώρα οι προσωπικές στρατηγικές περισσεύουν, ότι είναι πολιτική περιττολογία και ότι η πολλή συζήτηση και οι προσωπικές στρατηγικές είναι επικίνδυνες για τον τόπο», ενώ στήριξε την πρόταση που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για επίσπευση εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έβαλε εναντίον των υπουργών που κατέθεσαν την πρόταση, και ιδιαίτερα εναντίον του κ. Παυλόπουλου, λέγοντας ότι δεν «υπάρχουν καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί για το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι ο εκλογικός νόμος». «Το κλίμα πολιτικής σταθερότητας απαιτεί να καταλάβουμε ότι αυτό που απαιτούν οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι να κυβερνήσει», πρόσθεσε. Την άποψη ότι κακώς ανακινείται το θέμα του εκλογικού νόμου εξέφρασε και η κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, αν και συμφώνησε με την ουσία της τοποθέτησης του κ. Παυλόπουλου. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναγγείλει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμώντας πάντως ότι τα μεμονωμένα βήματά της είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τους κορυφαίους, τέλος, τα έβαλε ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. «Αν όλοι οι κορυφαίοι, γιατί κορυφαίες είναι οι καρέκλες που τους δίνει ο Καραμανλής, λίγοι είναι αυτοί που έχουν την προσωπικότητα και το ύψος και το επίπεδο- αν λοιπόν, όλοι αυτοί από τον Σεπτέμβριο στήριζαν κάθε βράδυ την κυβέρνηση στα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει, η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα», σχολίασε ο βουλευτής.

Εν μέσω του παραπάνω κλίματος, το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι γαλάζιοι βουλευτές παραδέχονται ότι στο κόμμα τους επικρατεί κατήφεια και ότι η προσπάθεια ανάταξης του αγωνιστικού φρονήματος των στελεχών είναι πολύ δύσκολη και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, παρά τη στροφή σε μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων, μετά την αντικατάσταση του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου στο «τιμόνι» της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή