Συμφωνία για εκλογές μέχρι τον Ιούνιο

Συμφωνία για εκλογές μέχρι τον Ιούνιο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση – πρόκληση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για «συναινετική» προσφυγή στις κάλπες, σε σύντομο χρόνο, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε συγκεκριμένα στον κ. Καραμανλή «μια καθαρή συμφωνία», που θα προβλέπει την προκήρυξη εθνικών εκλογών το αργότερο έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και παράλληλα αμοιβαία δέσμευση για κοινά αποδεκτό υποψήφιο εν όψει της προεδρικής εκλογής του 2010. Πάντως, ο κ. Παπανδρέου άφησε σαφώς να εννοηθεί πως σε περίπτωση που η πρότασή του δεν γίνει αποδεκτή, είναι αποφασισμένος να προκαλέσει ο ίδιος την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον επόμενο χρόνο, αξιοποιώντας ακριβώς την προεδρική εκλογή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑ ΣΟΚ επιχείρησε να μεταδώσει το μήνυμα ότι διαθέτει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και ότι ο ίδιος είναι «έτοιμος να κυβερνήσει». Μάλιστα, προανήγγειλε πως ως πρωθυπουργός δεν θα στηριχθεί αποκλειστικά σε στελέχη του κόμματος, αλλά «σε όλο το δυναμικό της χώρας». Τέλος, πολλαπλών ερμηνειών υπήρξε η απάντηση του κ. Παπανδρέου στο ερώτημα «τι σκοπεύει να κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη». «Τιμώ τον κ. Σημίτη, αλλά είναι ώρα να μη συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση και να πάμε μπροστά» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή