Αλκέτ Ριζάι: Εφεση στις ξένες γλώσσες και τα «συμβόλαια θανάτου»

Αλκέτ Ριζάι: Εφεση στις ξένες γλώσσες και τα «συμβόλαια θανάτου»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτόν είναι να τον φοβάσαι». Για τον Ριζάι, εν αντιθέσει με τον Παλαιοκώστα, έχουν γραφεί δυσανάλογα λιγότερα όσων έχει κάνει. Εχει εντυπωσιάσει τους διώκτες του κατ’ αρχήν με την… ικανότητά του στις ξένες γλώσσες. Μιλάει άπταιστα ακόμη τέσσερις (ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά και σερβικά) εκτός των αλβανικών και των ελληνικών. Σε ηλικία μόλις 20 χρόνων ήταν από τους πρώτους που έφεραν από την Αλβανία ηρωίνη και στη συνέχεια κοκαΐνη. Λίγο αργότερα βρέθηκε να ξεπλένει νομότυπα χρήματα από το ναρκωεμπόριο ως ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Σχετικά γρήγορα δραστηριοποιήθηκε σε νυχτερινά κέντρα, ιδίως στον χώρο των «ερωτικών θεαμάτων». Θεωρείται πάντως μέτρ των «συμβολαίων θανάτου», είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός φυλακής. Για ένα τέτοιο συμβόλαιο επέστρεψε από την Αλβανία την τελευταία φορά που συνελήφθη.

Το μεγάλο του μειονέκτημα, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, είναι η τάση του να επιδεικνύεται. Να ξεχωρίζει. Το δεύτερό του μειονέκτημα είναι ότι υπερεκτιμά τον κίνδυνο. Γι’ αυτό και επέστρεψε στην Ελλάδα, αν και είχε την πληροφορία πως η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει τον αριθμό του κινητού του.

Τους αδελφούς Παλαιοκώστα τους γνώρισε στη φυλακή. Με τον Νίκο έχουν την ίδια αγάπη, που είναι το διάβασμα. Αλλά ενώ ο Νίκος διαβάζει οτιδήποτε σχετικό με αρματολούς και κλέφτες, ο Ριζάι προτιμάει περιοδικά και εφημερίδες από διάφορες χώρες.

Πέραν των αποδράσεων δεν υπάρχει άλλη κοινή δράση με τους αδελφούς Παλαιοκώστα: «Τους δίνω δύο καλάσνικοφ κι ο καθένας παίρνει τον δρόμο του», φέρεται να είπε σχετικά πρόσφατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή