Στα 50 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο ετήσιος τζίρος

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο ετήσιος τζίρος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κορυδαλλός αποτελεί μία από τις μεγάλες βαριές βιομηχανίες της Αττικής, αφού κάθε χρόνο περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ είτε «παράγονται» είτε διακινούνται εντός των φυλακών. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα εντός του Κορυδαλλού, αυτά τα χρήματα προέρχονται από τρεις κύριες πηγές: Από τις δουλειές που κλείνονται «εντός», από τη διακίνηση ναρκωτικών και από την εξαγορά υπηρεσιών.

Τα συμβόλαια θανάτου και οι ληστείες που κλείνονται εντός Κορυδαλλού θεωρούνται πως αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του τζίρου. Μάλιστα φέτος κατεγράφη νέο ρεκόρ, αφού έχουν ισχυροποιηθεί οι ενδείξεις πως και η απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου οργανώθηκε εντός Κορυδαλλού. Τα περίπου 30.000.000 ευρώ (λύτρα) της απαγωγής θεωρείται βέβαιο πως ήδη βρίσκονται για «σπάσιμο» στη Βουλγαρία και θα αποδώσουν καθαρά περίπου 15.000.000 ευρώ στους απαγωγείς.

«Ο Κορυδαλλός είναι τρύπιος» λένε χρόνια τώρα οι σωφρονιστικοί, αλλά δεν εννοούσαν τις αποδράσεις. Η δόση της ηρωίνης (0,1 γραμμάριο) έχει φθάσει στα 20 ευρώ, περίπου σε τριπλάσια τιμή από όσο στις πιάτσες. Ωστόσο, η προσφορά είναι πάντα σε ανοδική πορεία χωρίς να μειώνονται οι τιμές. Μόνο ο τζίρος της ηρωίνης εκτιμάται σε 500.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ οι ποσότητες χασίς και άλλων ουσιών αποτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Κάθε κρατούμενος δαπανά εντός των φυλακών κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ μηνιαίως για τα προσωπικά του έξοδα. Το νούμερο αυτό κρύβει τις τεράστιες ανισότητες μεταξύ των κρατουμένων, αφού ένας «κύριος» μπορεί να δαπανά και υπερδιπλάσια ποσά, ενώ ένα «ταξί» (οι φτωχοί κρατούμενοι που εξυπηρετούν τους «κυρίους», περιμένοντας π.χ. αντ’ αυτών στην ουρά στην καντίνα ή στο εστιατόριο) αναγκάζεται να επιβιώσει με μόλις 100 – 200 ευρώ. Χρήματα χρειάζονται και ως μίζα για τη συμμετοχή σε εργασίες εντός των φυλακών που μετρούν ευεργετικά στη μείωση της ποινής. Για παράδειγμα, η συμμετοχή στα μεροκάματα πληρώνεται από κάθε κρατούμενο 3.000 ευρώ.

Αν συνυπολογιστούν οι αγορές σε συμβεβλημένα σούπερ μάρκετ για την προμήθεια ειδών διατροφής ή… απόσταξης, τότε γίνεται αντιληπτό αυτό που χρόνια τώρα καταγγέλλεται από ομάδες αλληλεγγύης: «Στον Κορυδαλλό πληρώνεις ακόμη και για να έχεις την ησυχία σου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή