Διευρύνεται ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ–ΤΕΙ

Διευρύνεται ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ–ΤΕΙ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τις 87.000 θέσεις θα διατεθούν εφέτος στους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με κύριο χαρακτηριστικό σε σχέση με πέρυσι, την εισαγωγή περισσότερων τελειοφοίτων και αποφοίτων λυκείου τόσο στα ΑΕΙ όσο και σε υψηλής ζήτησης περιφερειακά ΤΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε «διορθωτικές κινήσεις», διευθετώντας σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα με τις κενές θέσεις ΤΕΙ, ζήτημα που τα τελευταία χρόνια προκαλούσε έντονες αντιδράσεις φορέων επαρχιακών πόλεων, προσδίδοντας στη «ρύθμιση» και προεκλογικό τόνο. Ειδικότερα:

– Στα πανεπιστήμια θα εισαχθεί μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, σε σχολές το αντικείμενο των οποίων έχει απήχηση στη αγορά εργασίας (π.χ. παιδαγωγικά τμήματα).

– Οι θέσεις σε τμήματα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης, θα περικοπούν δραστικά, ιδιαίτερα σε εκείνα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε το φαινόμενο να εισάγεται μονοψήψιος αριθμός σπουδαστών.

Σημειώνεται ότι οι πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ, εμμένουν στη θέση τους ότι ο αριθμός των φοιτητών που υποδέχονται είναι αναντίστοιχος με τις προτάσεις τους, με χαρακτηριστική τη δήλωση του πρύτανη του ΕΜΠ στην «Κ», ότι «πέρυσι ζητήσαμε 885 φοιτητές, υποδεχθήκαμε 1.060 και ο αριθμός αυξήθηκε ακόμα περισσότερο λόγω των μετεγγραφών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή