Αιχμές Μητσοτάκη για την οικονομία

Αιχμές Μητσοτάκη για την οικονομία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική για τους βραδείς, μέχρι σήμερα, κυβερνητικούς ρυθμούς προώθησης των μεταρρυθμίσεων, θυσίες απ’ όλους αλλά και κάλεσμα συστράτευσης γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Καραμανλή που «παραμένει η μόνη ελπίδα για τον τόπο σε αυτό το καθοριστικό σταυροδρόμι» περιείχε η χθεσινοβραδινή ομιλία του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Κηφισιάς, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να είναι λύση, εν μέσω κρίσης. «Εάν γίνουν, με τον ισχύοντα νόμο, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να οδηγήσουν σε ακυβερνησία, κάτι που θα αποτελούσε τη χειρότερη εξέλιξη για την Ελλάδα» σημείωσε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λόγος εκλογών. «Η κυβέρνηση έχει μπροστά της 2,5 χρόνια, έχει πρόγραμμα, έχει αρχηγό τον Κ. Καραμανλή που ουδείς αμφισβητεί και που σταθερά υπερέχει του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η παράταξή μας είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει εκλογές για να καλύψει την πολιτική αδυναμία του και όχι γιατί πραγματικά τις επιθυμεί ενώ εξέφρασε αμφιβολίες αν τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα προκαλέσει εκλογές, το 2010 με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Για τον κ. Μητσοτάκη τόσο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσο, κυρίως, των βουλευτικών -όταν πραγματοποιηθούν- δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

Ο πολύπειρος πολιτικός δήλωσε δικαιωμένος για τη θέση του ότι θα έπρεπε να ληφθούν πιο γενναία μέτρα στην οικονομία, σημείωσε ότι η κρίση «είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε τι δεν πράξαμε σωστά, να αλλάξουμε πορεία, κάνοντας τις θυσίες που απαιτούν οι περιστάσεις». «Η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια» δανείσθηκε μία φράση του υιού του Κυριάκου, προσθέτοντας πάντως ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε την άρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να συναινέσει με αποτέλεσμα να «χάνουμε μεγάλες ευκαιρίες». Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και της καθιέρωσης της τετραετίας ως τακτικού χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή