Αλογοσκούφης κατά ΠΑΣΟΚ και… Σουφλιά

Αλογοσκούφης κατά ΠΑΣΟΚ και… Σουφλιά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία κορυφαίων υπουργών, όπως οι Γ. Παπαθανασίου, Ντόρα Μπακογιάννη και Κ. Χατζηδάκης, συνεργατών του πρωθυπουργού, οκτώ υφυπουργών και περισσοτέρων από 25 βουλευτών, ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης πραγματοποίησε χθες την πρώτη του πολιτική εκδήλωση μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπερασπίσθηκε την πολιτική του, ζήτησε οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες να χαρακτηρίζονται από συνέχεια και συνέπεια ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα και προοπτική, ενώ κάποιες από τις αναφορές του για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης ερμηνεύθηκαν ως αιχμές. Μεταξύ αυτών, η αναφορά του ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη δεκαετία του 1950 ή του 1960 για να βασίζει την ανάπτυξή της αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες επενδύσεις», πολιτική την οποία απέδωσε στην «οπισθοδρομική ματιά της αντιπολίτευσης». Ωστόσο, πολλοί εκ των παρόντων στελεχών είδαν πίσω από την αναφορά την αναβίωση της αντιπαράθεσης του κ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Ο πρώην υπουργός και εκ νέου υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, όπως και ο ίδιος ξεκαθάρισε χθες, σημείωσε ότι η εκλογολογία και τα εκλογικά σενάρια δεν εξυπηρετούν σε τίποτε και υπαραμύνθηκε της απόφασης του πρωθυπουργού για την επιδίωξη συναινέσεων και συγκλίσεων στα αυτονόητα, αν και «δεν βρήκε ανάλογη ανταπόκριση από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι «η περιστολή της σπατάλης και των δημόσιων δαπανών παρουσιάζει πάντοτε μεγάλες αβεβαιότητες και χρονικές υστερήσεις» και προσέθεσε ότι τα όποια πρόσθετα φορολογικά μέτρα, «τα οποία ελπίζω ότι μπορούν να αποφευχθούν», δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τις μειώσεις της άμεσης φορολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή