Κατάθεση για C4I από Μαρκογιαννάκη

Κατάθεση για C4I από Μαρκογιαννάκη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρτυρική κατάθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, που ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Η κλήτευση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, αφορά την προμήθεια του συστήματος C4I από τη Siemens εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία σχετικά με την προμήθεια και υποστήριξε ότι η ζημία στο ελληνικό δημόσιο προήλθε από την απόφαση για την προμήθεια του συστήματος, καθώς και από τον τρόπο που είχε συνταχθεί η σύμβαση.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μαρκογιαννάκης καταθέτει, καθώς είχε κληθεί το περασμένο καλοκαίρι από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε. Ο κ. Αθανασίου είχε υποβάλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στον κ. Μαρκογιαννάκη σχετικά με ενδεχόμενες μίζες που δόθηκαν από τη μητρική Siemens σε κυβερνητικά στελέχη στη χώρα μας. Επ’ αυτού ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε δηλώσει άγνοια και υποστήριξε ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάποια σχετική κίνηση. Είχε επισημάνει στον εισαγγελέα ότι «η ζημία στο ελληνικό δημόσιο επήλθε από την απόφαση για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος και προπαντός από την προχειρότητα με την οποία συνετάγη η σύμβαση». «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής», είχε καταθέσει ο κ. Μαρκογιαννάκης, «οι σκέψεις στο μυαλό μας από τον Μάρτιο του 2004 και μετά ήταν πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, να μη γελοιοποιηθεί διεθνώς η χώρα και να μην υποστεί περαιτέρω οικονομική βλάβη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή