Οι όροι της μεταβατικής περιόδου στην Ολυμπιακή

Οι όροι της μεταβατικής περιόδου στην Ολυμπιακή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πράσινο φως για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής έδωσε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και πλέον για την τυπική επικύρωση αναμένεται η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή στα τέλη του τρέχοντος μηνός ή στις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα επικυρώθηκε η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη ΜΙG, η οποία προσφέρει τίμημα 177,2 (είτε μαζί με τη Swissport, είτε στην περίπτωση που αναλάβει η ίδια την εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης) για την εξαγορά της Ολυμπιακής.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι δύο πλευρές προχωρούν σε συμφωνία και η MIG θα αποκτήσει το 49% των εταιρειών. Από την υπογραφή της συμφωνίας ξεκινά η μεταβατική περίοδος παράλληλης λειτουργίας της παλαιάς Ολυμπιακής και της νέας εταιρείας, οπότε και σταδιακά θα αποκτά μεγαλύτερο ποσοστό η MIG στην Ολυμπιακή. Το διάστημα αυτό θα λήξει το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου 2009, οπότε και ο επενδυτής θα έχει στην κατοχή του το 100% πλέον της εταιρείας και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων. Στο μεταξύ η MIG έχει ήδη λάβει σχεδόν 2.000 αιτήσεις για προσλήψεις, ενώ η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της ανήλθε χθες στις 38.000 επισκέψεις.

Κατά τη μεταβατική περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης θα γίνεται σταδιακή μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής. Στο ίδιο διάστημα η Πάνθεον προετοιμάζεται για την πλήρη λειτουργία της, ενώ τα δρομολόγια της εταιρείας εκτελούνται κανονικά. Η MIG οφείλει να καταβάλει το συνολικό τίμημα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ προσπάθειες θα γίνουν να ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία, εγχείρημα το οποίο κρίνεται πιο πιθανό για τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και την τεχνική βάση.

Οσον αφορά την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, αναμένεται έως αύριο η ολοκλήρωση των συνομιλιών του Δημοσίου με τη Swissport. Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η MIG έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην αγορά της εταιρείας Επίγειας Εξυπηρέτησης έναντι της αποτίμησης που έχει ορίσει ανεξάρτητος εκτιμητής. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση του εγχειρήματος δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή