ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Ευ. Μπασιάκο

Την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή της με τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο ζήτησε από την Εισαγγελέα Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, η διευθύντρια Πολιτικής Γης κ. Σταματούλα Μαντέλη. Παράλληλα η κ. Μαντέλη προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητώντας την κλήτευση προς μαρτυρική κατάθεση του κ. Μπασιάκου αλλά και τη συμπληρωματική εξέταση του ηγούμενου Εφραίμ.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Διαφοροποίηση Χρ. Βερελή

Σαφείς αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ έλαβε χθες ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Βερελής σχετικώς με το αν το κράτος πρέπει να μετέχει στο εταιρικό σχήμα της Ολυμπιακής. «Αν τα πράγματα πάνε καλά (με τη MIG) δεν βλέπω γιατί θα πρέπει το κράτος ντε και καλά να είναι μέσα στην Ολυμπιακή» δήλωσε (στο Φλας) ο πρώην υπουργός Μεταφορών, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή του Δημοσίου είναι αναγκαία μόνο σε περίπτωση ελέγχου τυχόν μονοπωλίου, αλλά και προβλέποντας ότι «είναι εκτός πραγματικότητας το σενάριο να συμφωνήσει για παράδειγμα αύριο η MIG με τους ανταγωνιστές της Ολυμπιακής και να πάρει κάποια χρήματα να διαλύσει την εταιρεία».

ΒΙΒΛΙΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Θ. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

Οι σύγχρονες διεθνείς σχέσεις

Ενα μοναδικό βιβλίο-αφιέρωμα στον καθηγητή Θ. Κουλουμπή, με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις. Σύγχρονα θέματα και προσεγγίσεις», παρουσιάσθηκε χθες. Πρόκειται για συλλογικό πόνημα 39 συγγραφέων, οι οποίοι σε 35 κεφάλαια πραγματεύονται τις δομές και τάσεις που διέπουν τις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις, τη θεωρία και την ιστορική τους εξέλιξη. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου και ο πρέσβης επί τιμή, Β. Θεοδωρόπουλος, που συμφώνησαν στις παραμέτρους ρευστότητας και αστάθειας, που συνδιαμορφώνουν το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, επισημαίνοντας την πολύτιμη συμβολή της νηφάλιας και ρεαλιστικής σκέψης του Θ. Κουλουμπή στο σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Ανάπτυξη σχέσεων με Αθήνα

Με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έγινε δεκτός από τον Ελληνα πρέσβη στη Μόσχα κ. Μιχάλη Σπινέλλη και παρακάθησε σε επίσημο δείπνο. Ο Ρώσος πατριάρχης έκανε γνωστό πως στο ορατό μέλλον σκοπεύει να επισκεφθεί την Ελλάδα, ακολουθώντας το τυπικό που προβλέπει η σειρά των «Επισκέψεων Ειρήνης», καθώς και τις υπόλοιπες αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες. Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΚΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Παρουσίαση βιβλίου

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου συμμετέχουν σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Λουκά Τσούκαλη, με τίτλο «Κι αν βγαίναμε από το καβούκι μας;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ., στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – ΤΑΛΑΤ

Σε εμπειρογνώμονες τα θέματα Ε.Ε.

Την παραπομπή σε εμπειρογνώμονες ορισμένων τεχνικών θεμάτων, που αφορούν τα ζητήματα της Ε.Ε., αποφάσισαν χθες, στην 22η συνάντησή τους, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Οι εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες και θα συντάξουν έκθεση πάνω σε νομικά ζητήματα, που κρίθηκε από τους δύο ηγέτες ότι θα πρέπει να απαντηθούν. Οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ θα συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη και θα συζητήσουν πάνω στο περιεχόμενο της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή