Σενάρια στη Ν.Δ. παρά τις διαψεύσεις

Σενάρια στη Ν.Δ. παρά τις διαψεύσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ποικίλες συζητήσεις, ερμηνείες και σενάρια στο σύνολο του πολιτικού κόσμου προκάλεσε δημοσίευμα της Real News που έφερε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να έχει δηλώσει «κουρασμένος» και έτοιμος να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ. αν το κόμμα του ηττηθεί στις εκλογές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος έκανε λόγο για ευφάνταστα σενάρια, διέψευσε τα όσα αποδίδονται στον κ. Καραμανλή με τη φράση «ο πρωθυπουργός είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί», όχι όμως και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εκδότη της εφημερίδας. «Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «με τον Κώστα Καραμανλή θα πάει η Ν.Δ. -όταν έρθει η ώρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα- στις εκλογές και είμαι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει».

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμα ο κ. Καραμανλής φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Είμαι ήδη πρόεδρος της Ν.Δ. για περισσότερα από 12 χρόνια. Εχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έθεταν, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς επρόκειτο περί ιδιωτικής συζήτησης, ενώ στο παρασκήνιο τα σενάρια για τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού και των υπολοίπων κορυφαίων σοβούσαν. Ωστόσο, ακόμη και εκείνοι που αναμένεται να λάβουν μέρος στις διεργασίες της διαδοχής αν και όποτε ανακύψει το ζήτημα, τηρούσαν χθες ιδιαιτέρως επιφυλακτική στάση και υπογράμμιζαν ότι πρόκειται περί άκαιρης συζήτησης. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο «Κ. Καραμανλής είναι ο εγγυητής της ενότητας της μεγάλης αυτής παράταξης», ενώ αποστάσεις από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος πήραν με δηλώσεις τους βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι, πάντως, ανέδειξαν ταυτόχρονα ως επιτακτική την ανάγκη να κλείσει η συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως και η διαδοχολογία.

«Εγώ δεν άκουσα ποτέ δημόσια τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι έχει κουραστεί και ότι θα φύγει, αν χάσει τις επόμενες εκλογές. Αυτό που κρίνω εγώ απαραίτητο στην παρούσα συγκυρία είναι να κλείσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλη αυτή η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και διαδοχολογία στη Ν.Δ.», σχολίασε (ρ/σ Αλφα) ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει πει κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός και από ό,τι διαβάζω διαψεύστηκε… δεν θα τον αφήσουμε να φύγει.

Η παρουσία Καραμανλή είναι αυτή που διατηρεί την ενότητα στη Ν.Δ.» είπε ο κ. Γ. Καλαντζής, ενώ ο κ. Π. Δούκας σημείωσε πως «εμείς δεν νιώθουμε καμία κόπωση εκ μέρους του πρωθυπουργού, αντίθετα, θεωρώ ότι τώρα στα δύσκολα είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τη διαφορά μας, στα δύσκολα φαίνεται ο καλός καπετάνιος». «Ο πρωθυπουργός είναι παρών, είναι μάχιμος, αγωνίζεται για το συμφέρον του τόπου και το απέδειξε με τις παρεμβάσεις του και με τις επιλογές του», υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος (ΝΕΤ). «Ο κ. Καραμανλής είναι ο ηγέτης αυτός που θα βοηθήσει και σε επόμενη νίκη στις επόμενες εκλογές και επομένως δεν υπάρχουν σενάρια για να φύγει ή για να γίνει οτιδήποτε άλλο», επεσήμανε ο Γ. Σαλαγκούδης (Φλας) ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Τραγάκης σχολίασε: «Δεν νιώθουμε κουρασμένα παλικάρια, εμείς συνεχίζουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή