Στο στόχαστρο του ΚΚΕ αποχή και Οικολόγοι

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ αποχή και Οικολόγοι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχή και Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο στόχαστρο του ΚΚΕ και παράλληλα γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί περαιτέρω η κομματική συσπείρωση που καταγράφεται περίπου στο 55%. Στον Περισσό παρουσιάζονται σίγουροι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ πιστεύουν ότι η συρρίκωνση της αποχής και παράλληλα η απομυθοποποίηση του οικολογικού σχηματισμού θα επιφέρουν επιπλέον οφέλη, διευρύνοντας τα εκλογικά του ποσοστά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, και αντιθέτως με τη στάση που τηρούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ασκείται ήδη δριμεία κριτική προς τους Πράσινους με σκληρούς χαρακτηρισμούς περί «φούσκας» και «πράσινης μπίζνας» αλλά και κατά ορισμένων ΜΜΕ και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, που σύμφωνα με το ΚΚΕ προπαγανδίζουν την αποχή.

«Προβοκάτσια»

Επιπλέον, η καταγγελία της κ. Αλ. Παπαρήγα περί «προβοκάτσιας που οργανώνεται σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους με στόχο τους νέους ψηφοφόρους» φαίνεται πως εντάσσεται αφενός στους σχεδιασμούς του ΚΚΕ να συγκεντρώσουν κατά το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των νέων ψηφοφόρων και αφετέρου να κερδίσουν δύναμη από δυσαρεστημένους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ανοίγματα στον λαό

Ανεξάρτητα, πάντως, με τα νέα μέτωπα, το ΚΚΕ συνεχίζει να προσδοκά κέρδη από τη σταθερή αντίθεσή του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία αποδίδει το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, υπερτονίζοντας έτσι την ευθύνη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Γι’ αυτό, άλλωστε, στον Περισσό επιχειρούν συνεχή ανοίγματα στη λαϊκή βάση με κάθε αφορμή, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις δηλώσεις των κ. Θεόδ. Πάγκαλου και Γ. Καρατζαφέρη περί εμπλοκής στην εταιρεία «Γερμανός», τις οποίες εντάσσουν σε συντονισμένο σχέδιο με στόχο την καταγγελτική έναντι της Ε.Ε. δράσης του ΚΚΕ.

Εκτιμούν επίσης, ότι οι εκλογές της 7ης Ιουνίου, δεδομένης και της κρίσης που διέρχεται ο δικομματισμός, αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία για το ΚΚΕ να ισχυροποιήσει και να διευρύνει τη θέση του έναντι των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή