ΣΥΡΙΖΑ: Αρχισαν οι τροχιοδεικτικές βολές

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχισαν οι τροχιοδεικτικές βολές

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αποτίμηση των ακριβών αιτίων της εκλογικής αποτυχίας θα ασχοληθούν αύριο η ΠΓ του ΣΥΝ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ίδιο θέμα αναμένεται έκτακτη σύγκληση της ΚΠΕ, πιθανόν το Σαββατοκύριακο. Το μήνυμα, πάντως, της 7ης Ιουνίου προκαλεί ήδη τις πρώτες τριβές. Ο κ. Φ. Κουβέλης, σε δηλώσεις του (Κανάλι 1), χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα πολύ κατώτερο των στοχεύσεων και των προσδοκιών, έθεσε ζήτημα αξιολόγησης και ανακαθορισμού βασικών στοιχείων της πολιτικής του ΣΥΝ και τόνισε ότι η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου ήταν μια από τις παραμέτρους που οδήγησαν στην αποτυχία. Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις προεκλογικές εκκλήσεις του προέδρου του ΣΥΝ προς τις ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς χαρακτηρίζοντας «λάθος» το άνοιγμα στο ΚΚΕ. «Ηταν λάθος, με δεδομένα τα πολιτικά στοιχεία τα οποία προβάλλει η πολιτική του ΚΚΕ. Εχει τις δικές του απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν γενικά και αόριστα να μιλάμε για συνεργασία», είπε. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα διάσπασης.

Σε αποσυσπείρωση του ΣΥΝ «στο όνομα μιας εκδοχής για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρθηκε (CITY) o κ. Δ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που προκύπτει από τις εκλογές είναι ότι πρέπει να ενδυναμωθούν οι ενοποιητικές λειτουργίες στο ΣΥΝ και ο αριστερός ευρωπαϊκός χαρακτήρας του κόμματος. Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται έγκαιρα να αποσαφηνιστεί ποιος θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές. Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του ΣΥΝ κ. Ν. Χουντής τόνισε την ανάγκη να εξεταστούν οι παράμετροι του αποτελέσματος εντός των κομματικών οργάνων. «Στον ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, όπως με συλλογικό τρόπο διαμορφώσαμε τη στρατηγική της προεκλογικής μας προσπάθειας, έτσι και τώρα, με συλλογικό τρόπο, θα εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών», ανέφερε. Στη νόθευση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας του ΣΥΝ και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα του Δεκεμβρίου απέδωσε (Αθήνα 9.84) το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ κ. Στ. Μπαγιώργος την εκλογική ήττα. Ανάλογη ήταν η κριτική που άσκησε (Κανάλι 1) και ο κ. Σπ. Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για αλαζονεία και αμετροέπεια στις περιόδους της δημοσκοπικής έκρηξης, καθώς και σε λάθη και παραλείψεις που έγιναν στην περίοδο του Δεκεμβρίου. Τέλος, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ κ. Γ. Μπαλάφας επισήμανε ότι «οφείλουμε να διορθώσουμε πολιτικά και επικοινωνιακά λάθη που εξηγούν το πολύ χαμηλό ποσοστό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή